Saknarlista

Idag fick jag med mig en stor mängd apelsiner och fyra smoothies från jobbet. Det var saker som skulle slängas. Tummen upp för saker som ska slängas som jag kan få, tummen ner för Påls sista dag på jobbet. Han var den enda som livade upp stämningen på Meny i Åsane. Resten är bara tråkiga.
Vi är bjudna på halloweenfest ikväll men jag ska jobba tidigt imorgon så inte en chans att jag orkar. Men det lät som att det var något imorgon också och det passar bättre. Vi får la se.

Saknarlista (utan inbördes ordning)
- Familjen
- Vännerna
- Mammas mat
- Mitt rum
- Min säng
- Västerås
- Svenska språket
- Volleybollen
- Att plugga
- Sommaren

Listan kan göras mycket längre...

Sunshine



För första gången kan jag inte se ett moln på himlen. Rekord! Gårdagen var lika fin.
 Igår hälsade jag på Anton som stod i busstunneln med en sexfixerad Per och försökte sälja omega 3. Det verkade gå himla segt men jag offrade mig och tog en gratisbox. Sedan traskade jag vidare till Narvesen där Danne stod och mös. Där var det ganska lugnt. En snubbe som vann på skraplott två gånger i rad och några tidningsköpare. Danne får låna hem två tidningar åt gången så nästa vända har jag paxat ett lån. Ska bli någon tjej-mode-skvallertidning tänkte jag.
Nej, nu ska här olagligt laddas hem filmer.
PUSS    

Köttkillar ska det va

 Hej go vänner!

Er Ida här som tar sig för att skriva en rad eller två. Sliten trött, ni vill inte veta.
Idag har jag pratat med trevliga Pål på jobbet. Jag sjöng Idas sommarvisa på beställning (pinsamt) men vägrade prata norska. Han har tydligen haft flickvän i Gbg så han kände till Västerås. En annan köttkille försökte kasta is på mig. De har humor. I alla fall köttkillarna. Resten är tjejer.
Ikväll såg vi klart Ondskan som vi började se igår. Lika bra varje gång! High school musical blev nedladdad idag också, tjoho!
Imorgon är jag "fri" som de säger här. Så då har jag lovat att hälsa på pojkarna på jobbet, haha, och kanske handla lite.
Natti natti
PS. Idag snöade det och var kallt. 


Boller

Internetlös dag igår. Kan vara för att det åskade och grannen stängde ned men vet inte. Idag har jag lekt bagare! eller brödvärmare? jaja.. det verkar lite krångligt med alla boller (bullar) och bröd hit och dit i alla möjliga olika färg och form. Imorgon ska jag vara i frukten helt själv. Bara några grejer jag är lite fundersam över men det mesta har jag faktiskt koll på. 
Helgen blev lugn. I lördags åt vi pizza (självklart fryspizza från affären) och godis och tittade på ciderhusreglerna. Igår gjorde jag inte mycket. Började läsa en bok på norska vilket funkar helt okej. Det går lite långsamare men jag fattar det mesta.    

Veckan som gått

Helg! En vecka har gått så fort. Bra det, orka vara här om tiden ska gå långsamt.

I veckan...


..fick jag en ros i Åsane

 
..har vi sett många avsnitt av The Simpsons


..har jag fyllt på massa frukt och grönt

Norska språket - lektion ett

Hallå hallå!
Dagen gick bra men är trött. På måndag börjar jag min bagarkarriär.. eller snarare värmagodafärdiggjordabrödiugn karriär, hehe. Det ska bli skoj men samtidigt jobbigt att få två avdelningar att hålla koll på. Det är mycket med bara frukten. Men jag tänkte ta en dag i taget och lösa problemen när de dyker upp. Ingen idé att oroa sig för saker i onödan. Jag är så trött på mornarna när jag går upp klockan 6. Har haft ledigt för länge kanske? Kommer väl in i det. Fast nej, det funkar inte så. Oavsett om jag sovit i 10 timmar är jag ändå trött om jag tvingas gå upp klockan 6. Det är inget man kommer in i för nu när jag tänker efter så har jag varit lika trött på mornarna varje dag jag börjat tidigt i skolan. Efter 12 år borde jag i sånt fall "kommit in i det". Oj, läste just igenom vad jag skrivit och det låter som jag försöker övertala någon om att det faktiskt är så det funkar.. men ser ingen här som inte håller med.. 8-)

Vi har lärt oss att: (Fet stil norska - kursiv stil svenska)

gummisnodd heter gummistrekk
Rolig
är motsatsen till orolig - alltså lugn.
Tös bör man inte kalla en tjej eftersom det betyder hora
Är du svensk eller? kan betyda - Är du dum i huvudet eller?
Om någon frågar om du vill ha glass ska du inte förvänta dig ett stort fat med glass utan ett glas
Glass är is eller iskrem

Listan skall bli längre...

Jobb dag 2

Andra dagen på jobbet avklarad. Jag plockar ut frukt och grönsaker från lagret till butiken i stort sätt. På torsdag skulle jag gå kväll men eftersom min "upplärare" inte har någon personal under dagen måste jag gå dag sjäv. Kan funka.. förhoppningsvis. Det är en rolig gutt på jobbet som jobbar i kött/fisk som så fort han ser mig skiner upp och säger "Heiiii Idaaa". Jag har tyvärr glömt vad han heter så jag kan inte svara lika glatt med hans namn. Vi har tillbud på druer denna vecka. Är 16 kr för 500g billigt? De är jävligt goda i alla fall. Passade på att smaka idag när vi hade provsmak.


Norska

Två lediga dagar kvar. Börjar bli lätt nervös inför jobbstarten på måndag. Idag har jag börjat plugga frukt, bär och grönsaksnamn. Några exempel:

Fersken - Persika
Drue - Vindruva
Slangeagurk/Agurk - Gurka
Gresskar - Pumpa
Gulrot - Morot
Purre - Purjolök
Reddik - Rädisa
Sopp - Svamp
Bringebær - Hallon
Jordbær - Jordgubbar
Multer - Hjortron
Tyttebær - Lingon
 

Meny

Intervjun på Meny gick bra. Det verkade faktiskt som att de redan hade bestämt sig innan jag kom men hvudsaken var att jag fick jobbet. Jag ska jobba i fruktavdelningen och bageriet. Hoppas jag lär mig snabbt och att de tycker jag arbetar bra. Fick arbetskläder som ni ser på bilderna. Hehe, snyggt!

  

 





Chili con carne

Idag lagade jag chili con carne med ris till middag. Det blev faktiskt riktigt gott.
Tidigare idag ringde Meny igen och ville att jag skulle komma på en till intervju. Tydligen ska de "mest intressanta" komma tillbaka för att prata med kvinnan som vanligtvis har hand om anställningarna. Det är ju positivt att man är en av de mer intressanta i alla fall.
Danne fick helt plötsligt jobb idag. Han lämnade ett CV till Narvesen (pressbyrån) på tågstationen igår och idag fick han börja. Testperiod men det kommer han fixa. Man ska ha turen på sin sida för att få jobb. Men ganska många CV:n har lämnats ut.
Vi ser på Ratatouille (tog en kort paus bara) så nu kan jag inte skriva mer. Vi hörs antagligen imorgon!

Den blå kua

 Choklad är gott.

Intervjudag

Två avklarade intervjuer idag. Eller, intervjuer och intervjuer.. skulle nog snarare kalla det snabbpratstunder. Fem minuter på varje. Adecco (äldrevård) var inte mycket att ha. Hon ansåg att jag hade för lite erfarenhet och skulle gå till nått boende för att assistera i ett par månader så att jag därefter kunde komma tillbaka till Adecco.. eeh.. värt? Ska jag jobba gratis i tre månader i Norge? tror inte det! Dessutom hade de bara korta uppdrag. Man hoppade runt hela tiden. Inte heller någon favorit. 
Intervju två var på Meny i Åsane. Kom in i affären och möts av min intervjuare som är en stressad kvinna som tydligen inte brukar ha hand om intervjuerna. Men vi pratade lite snabbt och hon verkade gilla mig. Eftersom den personen som anställer nya var på kurs visste hon inte riktigt hur mycket jobb de hade men det lät som att jag antagligen kommer bli erbjuden något. Fast de hade fler att intervjua.. så man vet ju inte. De skulle höra av sig på fredag eller lördag i alla fall.
Inte nog med detta. Nästa vecka har vi alla tre antagligen jobb från Jobzone tillsamans med två göteborgare som Anton lärde känna under senaste uppdraget. Tömma nån lokal på skräp. Bättre en vecka än inget antar jag.
På bibblan kan man låna dvd filmer. Igår såg vi "The Aviator" och idag har vi lånat "Matrix", "Notting Hill" och "The Ring" så ikväll blir det film till middagen igen. Har börjat bli tradition.

:S

Nog det äckligaste jag sett de sälja i en mataffär...


Solsken

Här sitter jag och äter norskt äpple och funderar över morgondagen. Hade ett missat samtal som jag ringde upp och det visade sig vara Meny - en mataffär i Åsane. De ville att jag skulle komma på intervju imorgon. Så nu har jag två intervjuer imorgon. Det ljusnar mer och mer på jobbfronten.
Idag ska jag ut och springa hade jag tänkt. Solen lyser (vilket typ aldrig händer här) och på himlen kan man skymta blåa fläckar. Helt enkelt en bra dag att ta en runda på idrottsanläggningen.

Ny vecka - nya möjligheter

Idag ringde jag Adecco. På onsdag ska jag komma och "prata med" en kvinna som anställer folk inom helse. Då får vi se om jag kommer få jobb inom äldrevård. Känns ganska lovande. På Jobzone behövde de tydligen folk till en chokladfabrik. Det vore ju drömmen :P Anton har "tipsat" om mig och Danne där så det verkar som att vi ska få gå på intervju där också.
Idag när vi var och storhandlade på Ica Maxi i Åsane träffade vi på två försäljare som lurade på folk Omega 3 tabletter. De ville tydligen att vi skulle komma på intervju för att bli säljare så vi skrev ned namn och telefonnummer. Jag skulle inte passa bra som säljare alls. Men man får väl göra sitt bästa om det nu skulle bli intervju.
Vad gör ni alla där hemma? Hör av er :D Börjar bli lite ensamt utan tjejer här i grabblyan.

♥ Lailonn ♥

Life in Bergen

Idag har jag skrivit en kort arbetsansökan för att jobba i nån butik. Den + CV är inlämnade till Coop. Eftersom alla ansvariga på affärerna hade gått hem bestämde vi oss för att komma tidigare imorgon och söka fler. Danne var på intervju hos adecco men de sökte bara städpersonal så han verkade inte så intresserad. Det värsta är att de hade ringt till mig också men just idag, BARA ENDAST idag, hade jag glömt telefonen hemma... fast det var väl bara städjobb för mig också antagligen men man vet ju aldrig. Aja, de ringer kanske igen.

Det var skoj att träffa mina indienpolare i lördags. Vi kollade på kort och pratade lite minnen. Öyvind satte t.o.m. på sig den svenska luvtröjan med C.I.S.V tryck som han hade bytt med Jonatan. Det var minnen det.

Min förkylning har bivit sämre men det brukar ta ungefär en vecka för att bli av med snuvan. Det är bara att vänta!

Party

Hei
Ikväll är vi taggade på att festa men innan dess ska vi ta bussen till Ikea. Igår blev det shopping (FYY PÅ OSS) köpte en t-shirt, svart kort kjol och lite smycken. Allt på H&M så det blev inte jättedyrt :P Vi ska väl inte slösa pengar innan vi har jobb egentligen men man måste ju ha något schnyggt på sig ikväll.
Jag har dragit på mig en förkylnig :( hade lock för öronen hela dagen igår och nu har snuvan kommit. Interolig.

Grattis till mor som fyllde år den 2 oktober! ♥

BILDER










Vårat hus, takvåningen är vår.


Här har vi suttit och smygsurfat på Burger Kings trådlösa i vår galleria.


Möbler bars hem hela dagen igår.


Tung säng som bars hela vägen upp för berget vi bor på.


Köket


I kväll fick vi inloggningsuppgifter på grannens trådlösa. Honom älskar vi.
Observera att jag och Danne har likadana datorer.

Bibblan

Sitter på bibblan med Danne. Anton är på arbetsintervju och ska till Ikea sen. Vi behöver en stekpanna. Jag har precis registrerat mig på nav.no - norska arbetsförmedlingen. Måste skriva om mitt CV på sidan och skriva en personlig text. BORING. Ska leta och söka jobb nu.