Röstlös

Min röst har försvunnit!

Besök

  

Elsa och Jag




Nyårslöfte

Jag gav inget löfte direkt under nyårsnatten men allteftersom det nya året började insåg jag vad mitt löfte blev. Det värsta är att jag nu har hållt det i en och en halv månad men börjar fundera på vad jag egentligen håller på med. Jag älskar ju choklad. Nu har jag inte rört något som innehåller kakao eller ens något som ser ut och smakar som choklad under år 2009. Det har totalt gått bort och det har inte varit något tal om saken. Nu har jag kommit så långt att jag inte klarar av att bryta det. Har inget diekt sug efter choklad men det är väldigt gott. Nu kommer jag antagligen inte äta choklad på hela året.. Det känns lite sådär :P Tänk alla njutningstillfällen jag missar.. alla endorfiner.. Jag får se det positivt. Kanske mindre finnar och eeh... endorfiner kan jag få utav att träna. Haha.

Hur har det gått för dig och ditt nyårslöfte?


I hjärta Sverige

Just ätit currysoppa med ris. Det var sjukt gott. Jobbat och spinnat idag. Är TRÖTT. På jobbet gäspade jag hur många gånger som helst. Oooops! Nu är det bara 5 jobbveckor kvar :S kommer bli trökigt att lämna. 
   Här bara regnar det. Snön blev slask och är snart borta hoppas jag!
   Idag kände jag för att reta upp norrmännen på träningen så jag tog på mig min I ♥ Sverige tröja. Vet inte om någon ens la märke till den. Tråkiga norrmän. De la väl bara märke till mina enorma svettfläckar under armarna. pyttsan (tihi).
   Har börjar kolla på Grey´s Anatomy. Har sett hela säsong 1 och drygt halva säsong 2. Har vissterligen sett många av avsnitten men de är så bra. Man blir fett taggad på att bli läkare när man ser i alla fall. 
   Nu ska jag duscha och lägga mig tidigt.
   Snart är det FREDAG :)   

Fruktchef

Två dagars uppehåll. Internet ville inte fungera för mig men nu så. 
   Wivi och chefen vet. Det började med att Wivi frågade när jag skulle åka hem så jag berättade. Först verkade hon inte fatta. "Vadå? Jaha, du ska ha ferie?" Så jag svarade att jag skulle åka hem för gott. Hon verkade ta det ganska bra, sa att jag måste ge besked till Unni (chefen). Sen efter ett par minuter kom hon tillbaka och sa att jag måste hitta en gutt att flytta ihop med. Haha! Eller så kunde jag bo hemma hos henne och ta hand om kattungen? Frestande men njaa. Idag (allt detta hände igår) ställde sig Unni, Wivi och Sölvi utanför kylen där jag håll på och staplade varor. De pratade och tittade på mig så jag gick ut och undrade vad de pratade om. Då hade precis Wivi sagt att jag skulle åka hem till Unni: "Inte ska du åka hem!? Du har tagit beställningen idag och igår för första gången och det har gått hur bra som helst. Ska du åka hem nu?" (Mitt förra inlägg stämde bra in på den känslan?) "Vad krävs för att du ska stanna? En gutt?" Jag svarade artigt att ja, det är nog det som krävs. Då svarade hon: Japp, då börjar vi ledandet ikväll. Oj, min chef vill verkligen inte bli av med mig. In fact, de skulle nästan leta killar åt mig för att få mig att stanna. Haha. Då måste man vara omtyckt. 
   Som ni hörde har jag tagit beställningen helt själv nu. Första gången i tisdags. Wivi kollade inte ens igenom det jag skrivit, hon litade totalt på mig. Det kom ganska lite varor dagen därpå. Jag hade värsta ångesten över hur lite det kom men när vi pratade igenom det senare tyckte hon att det var bra. Det var fullt i butiken och det är ju så det ska vara. På lagret behöver det inte finnas någonting. Igår beställde jag mer. Jag beställde perfekt lagomt mycket. Det är ju inte alls särskilt svårt. Jag har ju full koll på vad vi har och vad som kommer att behövas och hur mycket som går åt av vad. Känns awesome. Vecka 10 har Wivi ferie så då är jag fruktchef! Coolt eller vad? Har fått jobba massor den här veckan eftersom många är sjuka. 
   När dagen led mot sitt slut träffade jag på Erik inne i affären. Han skulle panta flaskor (de höll på å städa där uppe). Jag sa att jag precis skulle till att gå. Då sa han att han också skulle sluta om typ 10 minuter och föreslog att vi skulle ta bussen tillsammans. Och så blev det. Jag var lite misstänksam över att han just idag kom och föreslog detta efter mitt samtal med mina chefer men det spelar ingen roll. Huvudsaken jag fick sällskap. Vi pratade om massa grejer. Han ska operera foten på tisdag och ligga hemma två veckor stackarn.

Nu blev det mycket text idag. Hoppas jag inte skriver alltför osammanhängande och konstigt så att ni inte fattar..     

Allt du har lärt mig har varit i ONÖDAN för nu åker jag heeeem!!! MWAHAHA

Nu är det dags för mig att lära mig ta fruktbeställningen. Wivi har semester vecka 10 och då är jag fruktansvarig. Lite scary är det men jag har ganska bra koll nu. Har mycket jobb denna vecka eftersom många är sjuka. Det är bra det. Vet inte när jag ska berätta för Wivi om min hemresa. Ju längre jag väntar desto kortare tid har hon på sig att hitta en ny "fruktlärling" men det tar emot att berätta eftersom hon gillar mig. Som hon sa idag: "Åh Ida, vad skulle jag göra utan dig?". Det får mig inte direkt att vilja ta fram kniven och hugga till med ett: "mwahaha, jag ska snart åka hem!!". När det är en månad kvar tills jag åker kanske det är dags att berätta. Innan dess får det hållas hemligt.
   Nu har det kommit ganska mycket snö. I alla fall mycket för att vara Bergen. Jag gillar det inte. Man blir bara blöt om fötterna och bussarna blir försenade. Smält snö, smält!
   Har varit och spinnat idag. Det är så otroligt jobbigt. Tror att benen ska ge upp vilken sekund som helst men tydligen klarar de mer än man tror. När vi skulle strecha fick jag världens sendrag i foten. Fick lov att ställa mig upp och ANDAS. Folk måste undrat vad jag strechade där jag stod lutad mot styret bara ståendes. De kan få undra.
   Jag har kommit på vad jag saknar volleybollen. Jag måste få utlopp för mina leka-med-bollar behov. Undrar om det är något kvar av laget? Jag vill i alla fall spela.
   Jag är så trött trött trött. Ska ta en dusch och gå och lägga mig.

11 dagar kvar :)


Fuffens

Nu har jag börjar fundera över mitt personliga brev till Polisen. Satt och brainstormade ner massa tankar som visserligen var sanna men som jag definitivt inte kan skicka in som personligt brev. Läste lite på internet och brevet verkar vara ganska avgörande om man får komma på tester eller inte. Det betyder alltså att jag måste få ihop något riktigt bra ganska snart.
   Frukten på Meny Arken i Åsane drog åt sig en förstaplats över alla Menybutiker i hela Norge (ca 100) denna vecka. De räknar in massa siffror och grejer (har inte riktig koll) men Wivi var stolt. Vi är ju bara "en och en halv" person i frukten som Wivi sa. Hon själv (en person), Jag och Eirik (som tillsammans är en halv) :P hah. Kul att det går bra för oss i alla fall. Vi hade hemligt fruktmöte förra lördagen där vi bestämde oss för att försöka gå om köttdisken i att sälja mest. Vi säljer ungefär bara för 10 000 kr mindre i veckan än dem och då är de 7 personer tror jag som är anställde där. Medan vi nu bara är en och en halv. Passa er för de tre musketörerna.
   Jag har börjar fundera över hur sjutton jag ska få hem alla mina saker. Jag har nu tre rullväskor och datorväskan. Jag får säkert ner allt i väskorna men hur får jag med mig tre drygt 20kg tunga väskor på tågen. Först ska de ner till tåget här i Bergen, sen ska jag byta i Oslo och sen byta en gång till i Hallsberg. Hur får man med sig tre rullväskor?

En stor kram tillägnas idag min kära far Pär som fyller år! Eller tekniskt sett fyllde han år igår. Klockan blev visst över tolv helt plötsligt. Men what ever. GRATTIS PAPPSEN MIN!   

Minne, jag har tappat mitt minne, är jag svensk eller finne (norrman?), kommer inte ihåg..

ååh, när jag stod i badrummet nyss kom jag på något som jag absolut var tvungen att blogga om. När jag väl fått igång datorn och tryckt upp för att börja skriva var det borta. Jag har ingen aning om vad det var. Så var det med det minnet.

314 och inte ett öre mer

Jag har köpt hemresa! Denna gång åker jag hem för att stanna. Resan från Bergen till Västerås gick på totalt 314 kr. SJUKT billigt. Så den 25 mars sätter jag min fot på svensk mark igen. Är mycket jag kommer sakna från Bergen. Jobbet, naturen och inte minst alla människor jag lärt känna. Jag kommer säkert åka tillbaka någon gång i framtiden. Det tror jag, men just nu känns det skönt att snart få åka hem. Vi har lite spänt här hemma kan man väl säga. Vill inte gå in för mycket på vad det handlar om men stämningen är inte riktigt bra mellan oss boende. Dels därav jag har bestämt mig för att åka hem redan i slutet på mars istället för maj, men också för att jag ändå skulle åka hem för att skriva högskoleprovet och det blir lite krångligt att åka tillbaka efter det. 
   Idag skadade jag mig. Stod och skar av plasten på bockoli och så skar jag mig i handen med min nya sylvassa kniv. Yey. Fick hjälp att lägga om det av en kollega i köttdisken. Blödde ganska mycket men slutade ändå ganska snabbt. ARBETSSKADA. Heh.
   Nu ska jag laga lite MAT. Thaisoppa med nudlar. Mumma!
See ya