Hellström

Håkan



Oj vilken konsert det blev. Stod näst längst fram och hoppade och sjöng med som galningar. Massor av bra låtar spelades. Till och med gamla godingar som "Känn ingen sorg för mig Göteborg" och "Kom igen Lena" fick vi höra. Åh, jag fick se Hurricane Gilbert! Tihi.
Lite förvånad att inte "för sent för Edelweiss" dök upp. Var helt säker på att de skulle avsluta med den. Allt började ju med Sound of music´s Edelweiss så då trodde jag de skulle knyta ihop allt med den på slutet men icke. Läste recension i BA (Bergens Avisen). Han fick en femma på tärningen och det stod många fina ord om konserten.
Igår kväll var man stolt att vara svensk.

Simning

Har precis kommit hem efter simningen på sentralbadet. För det första måste jag klaga (som vanligt) på de otroliga priserna. 58 kr för att komma in. Då förväntar man sig typ ett äventyrsbad med en enorm simbassäng för motionssim. Hela badet var en bassäng 25x15meter (ca) och en barnbassäng. "Mosjon rolig" som de kallar det var en sån där pytteliten ränna där vi var 5-6 pers som simmade. Man kände sig ganska ihopklämd. Hur som helst var det väldigt skönt att simma och bada. Jag fixade även mitt simintyg. Får väl erkänna att dockanhistorian inte var det enklaste trots allt. Var inte igår man fick lära sig hur man skulle simma med dockan och hur man skulle hålla. Jag klarade det ju men får nog träna mer på det innan testerna (om man nu får gå på dem överhuvudtaget). 

Ska iväg på medelpasset idag. Blir mycket träning jag vet, men jag har verkligen lust att gå. Känner inget i kroppen från passet igår. Tror inte att jag fick ut rörelserna ordentligt eftersom de var för tunga.
 
Håkan i lurarna...
   


Dagens trosbild

Någon som förstår?

Kunde inte somna igår kväll och när jag vaknade i morse runt halv åtta kunde jag inte somna om. Då började jag lyssna på Håkan för att uppdatera. Har inte lyssnat så mycket på honom nyligen.. ärligt så är hela "för sent för Edelweiss" albumet nytt för mig. Nu har jag lyssnat om och om på låtarna hela dagen så de börjar låta bekanta. Men riktigt bra är de! Favoriterna är "för sent för Edelweiss", "Inte skyldig nån nåt" och "tro och tvivel". Nu är biljetter fixade också :)

Imorgon ska jag simma. Har skrivit ut en simintygsblankett från polisen. De menar SERIÖST att jag ska klara av att simma 150 meter bröstsim, 25 meter ryggsim UTAN armtag :O och dykandes från kanten hämta en docka på 1,5 meters djup och bogsera den 10 meter. Hur skall detta gå? Livet är en gåta.

 Jag har blivit så himla torr i ansiktet. Har smörjt in med handkräm vilket kanske inte var det bästa? men det är säkert bättre än inget.

Intensivjympa idag. Jag kämpar på för ett starkare jag.

Lailonn

 
Dagens trosbilder

Håkan

Min blogg ligger här å långsamt ruttnar bort i brist på uppdatering. Tråkigt men sant.

Helgen blev lyckad. Bio på fredagen. Madagaskar 2 var helt okej :) sådär skönt lättsam. På lördagen blev det förfest hos Per. Eller tjaa.. förfest och förfest. Det var jag, Per, Per, Anton och Kenny. Vi drog ut på musiken senare.


Fler festbilder finns.

På torsdag ska jag på Håkan Hellström konsert. Såg en annons där biljetter såldes lite billigare så ska köpa biljetter imorgon. Det blir ASgöy :D Såg ju honom på min 16 årsdag i Västerås. Btw, vann inte han bästa live act eller nått sånt på rockbjörnen? Ska bli riktigt kul i alla fall. 

Ikväll blev det spinning. Svettigt var det. Kändes som att mina lår växte ett par cm i diameter men hoppas jag bara inbillade mig :P

Skriver mer imorgon, dags att sova.


Lailonn


dagens trosbild.

Vektstang

Nu har jag varit på två träningspass på friskis och svettis. Det igår var en ganska stor besvikelse (medeljympa). Kvaliteten på tränare och utformningen av passet var helt klart sämre än hemma i Västerås. Tränaren var tafflig med övningsbyten och hon var inte särskilt peppande. Idag hade jag knappt märkbar träningsvärk. Efter första passet brukar jag inte kunna röra på mig utan att det värker i hela kroppen. Den effekten ville jag ha. Idag var vi på ett pass som kallades vektstang. Det var träning med vikter och step up bräda. Tränaren var väldigt bra och passet kändes mer genomtänkt. Imorgon blir det träningsvärk. Känns väldigt bra. Nästa pass blir på måndag då vi ska prova spinning.

Imorgon blir det bio (Madagaskar 2).
På lördag blir det simma och kanske fest?

Idag har jag shoppat. Jag är inne i en shopping period men nu känner jag mig rätt nöjd. Nu har jag kläder så det räcker. Handlade på Moods of Norway. Har hört att de är kända i Hollywood så var bara tvungen att ha något därifrån. Norge är inte känt för mycket. Jaja, men där har de väldigt mycket färgglada och häftiga kläder. Ska lägga upp bilder (när jag känner att jag har tid och lust) på det jag köpte. Halva priset på allt. SÅKLART!

Nu ska jag lägga mig och läsa. Läser en jättesöt bok som jag fick i julklapp. Den heter "Marley och jag" och handlar om ett par som skaffar "världens värsta hund". Tydligen en "internationell bestseller" av John Grogan. Den är lite småmysig sådär. Något lättsamt att läsa. Det gillas.

Sussa sött  

Info

Hellu.
Idag har jag shoppat. Rearearea! En converseväska, en Naomi Campbell parfym och ett par blåa tights.

Såg Erik för första gången i år. Han var söt. Typiskt.

Nu har jag två små sötnosar som antagligen kommer och hälsar på mig i vår. Längtar så mycket! Men mamms å papps skulle inte ni komma och hälsa på?

Imorgon är jag ledig och då ska jag äntligen på första träningspasset på typ ett halvår. Helt sjukt vad länge sedan det är jag regelbundet tränade. Nu är det dags.

Matdag imorgon igen. Vet inte vad jag ska hitta på. Tänkte få inspiration i affären om jag inte kommer på något innan.

Ska nog ta en dusch nu och läsa lite.

Pysse

Tim Burton

Godkväll.
Inga mardrömmar. Sov som en stock utan drömmar över huvud taget. Det där med drömmar går i perioder för mig. Helt plötsligt drömmer jag varje natt under kanske en veckas tid. Det var nog ett par månader sedan jag var inne i en sån period. Jag gillar det. Så spännande att få svepas med i en fantasivärld som för stunden känns så verklig.
   Idag har vi ÄNTLIGEN tagit tjuren vid hornen och gjort årets första storstädning. Det gick snabbt eftersom vi alla hjälptes åt. Snabbt och ganska smärtfritt.
   Nyss såg jag Edward scissorhands. Den är så fin och Johnny Depp är så söt i rollen som Edward. Nu kollas det upp efter fler typiska Tim Burton filmer. Vi har (förutom Edward scissorhands) sett Nightmare before christmas och Corpse bride. Alla tre är väldigt bra så nu ska här hittas fler. Go Tim Burton!  




Nu ska vi se en skräckfilm vid namn Dead scilence. Jag har sett den förrut så vet att den är helt okej.
Nu återgår jag till min kopp te, Kram på er.

MIRЯORS

Nu har även jag sett den.




Där satt jag, inlindad i täcke och filt med laptopen framför mig och med en varm kopp te i händerna. Allt för att höja stämningen inför filmen jag valt. Satt i hallen bredvid vår stora spegel och hade släckt alla lampor. Det kom in lite konstiga ljus genom ett fönster en våning ned när bilar ljudlöst körde förbi. Ryslig stämning var min avsikt och jag hade lyckats. 

För att komma till filmen. Jag har sett läskigare filmer. Jag har dock aldrig suttit på ett så skrämmande ställe helt ensam och sett skräckfilm. Nog var jag nära att pausa och tända lyset ett par gånger trots min känslokallhet till skräckfilmer (den kanske börjar gå över?) men inte blir det några mardrömmar (ropa inte hej förrän du har hoppat över ån eller vad fan man nu säger?). Den hade bra handling med ett typiskt skräckfilmsslut. Ett sånt där slut som jag absolut älskar. Bör absolut ses.

Lördagskväll

Den blev bra! På något sätt lyckades jag med min första lasagne. Måste helt enkelt vara det perfekta receptet, eller så har jag det i generna. Ha! Vem vet.

Nu ska jag kolla på film. Har inte bestämt mig för vilken än men någon blir det allt.

Ikväll spelar The Federales på Sigurdsgatan 25 i Västerås. Önskar jag kunde vara där. Är DU i Västerås ikväll lär du dra dit!



Ha en trevlig kväll.

Lasagne




Nu står min första lasagne ever i ugnen och ska ut om 5 minuter. Hur spännande är inte det?



Dukat och klart

Skrutten



Jag vill burra in mitt huvud i din varma päls. Busputten.

Lasagne och streptokocker

Min lediga fredag blir ganska inte ledig. Blev frågad om jag ville jobba i bageriet. Tvekade ett par minuter men tackade ja tillslut. Det är ju ändå 900kr. Dessutom får jag ju aldrig vara i bageriet längre och det kan ju vara lite kul för omväxlings skull. Det värsta är att det luktar så otroligt gott där inne. Men jag kämpar på med mitt smalare 2009. Får inte falla för frestelserna.. SKA INTE!

Jag tänkte ta kort på några av kläderna jag köpte igår! Lägger upp senare. 

På lördag ska jag eventuellt försöka mig på mors underbara lasagne. Hoppas det blir lyckat :) Måste bara få receptet. Nu ringde precis mamsen. Har ju ont i halsen så blev uppmanad att lysa i halsen för att se om det är streptokocker men är faktiskt inte säker efter att jag nu gjort ett försök. Det är inga uppenbara vita prickar men om man kollar länge och stirrar sig blind kan man kanske se vita prickar på den bakre grejen på sidan. Är kanske bara virus trots allt. 

Höres senare ikväll.    


Syk stackare

Jag är sjuk :( har ont i öronen och halsen. Hostar och är täppt i näsan.
   Såg nyss "The Shining" och nu ligger jag bara här i min säng och hostar.


Det här är min säng. Visst ser det ganska mysigt ut?


Har shoppat på Accessorize idag. det blev fyra par trosor och en söt mössa. Det var halva priset på massor av varor. Älska salg. Funderar också på att köpa en pyjamas. Typ linne och byxor eller något sånt. Finns väldigt mycket på rea på H&M så det blir kanske någon. Frågade om de tog svenska presentkort på H&M (fick 600kr i julklapp) och det verkar de göra! woho! Tur att jag tog med dem i alla fall.

Love Idi


Meny Bergen

Igår sökte jag nytt jobb. Eller nytt och nytt, det var på Meny i Bergen storsenter (inne i stan). De sökte någon i bakeriet på heltid. Jag gick in och pratade med butikschefen och skickade sedan in mitt CV. Hoppas jag får det. Vore skönt att slippa åka hela vägen till Åsane varje dag. Dessutom jobbar jag inte längre 100% där ute. Inte denna vecka i alla fall. Är ledig tisdag, onsdag, fredag och söndag. Om jag inte får jobbet i bakeriet ska jag gå upplärning i köttdisken. Då kommer jag få jobba 100% antagligen men scary med köttdisk.
   Vi har börjat få lite ordning här hemma nu. Just nu håller stolarna på att montera sig och senare kanske bordet också gör det.
   Idag är det min middagsdag. Vad ska jag hitta på? Har ni några goda recept som jag kan använda mig av i framtiden tar jag tacksamt emot dem. Eller bara förslag på vad man kan äta om ni inte orkar skriva hela recept. Igår åt vi brockoli och blomkålssoppa. Den var väldigt god! Det var visserligen färdigpåse som man bara blandade ihop men det är väl bra det.
   Så fort jag blir frisk ska jag börja träna. Så himla jobbigt att vara sjuk :( Vi ska testa friskis och svettis. De har inte så många pass att välja på här men lite finns det. Får se om det är lika bra här som hemma.
   Idag ska här testas massor av Alexis kläder. Vi gick igenom en liten del av allt hon har igår och det fanns massa fint! Kul att ha någon att låna av :D heh! och vi ska inte tala om alla Cosmo-tidningar jag nu mer läser. Jag håller mig uppdaterad inom faschion and sex.
YEEEY VI HAR INTERNET! (kunde inte låta bli)


Today is THE day.

VI HAR FÅTT INTERNET! Mer blogg åt folket.

Internet

Internet ska komma den 14 januari. Men man vet aldrig med sådant. Det kommer i alla fall inom en snar framtid. Då blir det blogga av.

MEN, HUR, VARFÖR?

Yo
Läget? Här är det helt okej. Har jobbat två dagar nu. Det har varit bra MEN hur ska fortsättningen bli? Det är nämligen så att ordinarie bakerikvinnan som varit sjukskriven är tillbaka. Igår pratade Wivi med mig och de behöver folk i andra delar av butiken. *SVÄLG* Detta innebär att jag måste läras upp i (håll i er) antingen köttdisken eller kassan. Tror att kassan låter lite mer lockande.. köttdisken är som en djungel av konstiga ostar, fiskar och köttbitar. Vi skulle prata vidare om det imorgon. Så jag lämnar det tills vidare.
   I vårt lilla hus är det saker överallt än. En tv har vi fått upp. Inte mycket mer är gjort. Jag vet inte om det kommer funka att sova i stora rummet. För det första så kan jag inte sova när det är folk uppe i samma rum. Det är kanske förståligt? Det värsta är att jag vill gå och lägga mig först. I alla fall som det verkar just nu. Så jag tänker ställa krav. Det får mina roomies acceptera. För det andra är det ganska jobbigt att inte ha ett litet rum att stänga in sig på om man behöver vara för sig sälv. Nu får toaletten duga. Jaja, well well, vi får se hur det blir.
   Nu ska jag kolla upp friskis och svettis och sen ska jag köpa en väckerklocka och kniv till jobbet (Eirik slarvade bort min). Ha det fint, Kram


     


Vardag igen..

Måndag. Tar lite emot att åka till jobbet såhär första dagen men det blir säkert helt okej. Det värsta är att jag glömde min lunch hemma :( Får välan köpa något.
   Måste berätta om Dannes och Alexis resa till Bergen. De skulle ta tåg från Västerås till Hallsberg och byta till ett tåg som gick till Oslo och sedan byta tåg till Bergen. De somnade på första tåget och hamnade i Göteborg. Ha! De hade ingen chans att hinna till Tåget i Oslo så de avbokade och bestämde sig för att hyra en bil. Båda var helt sjuka och bara Danne har körkort. Det blev en 14 timmars bilresa på halvtaskigt väglag. Usch, är glad att jag inte var med faktiskt.
   Det blev mest slöa igår för oss alla. Satt på sängarna och snackade och läste frågor. Fick ett frågespel "Hur fan visste du det?" av Anton i julklapp.
   Nej, nu hinner jag inte skriva mer.
Puss <3   

Resa

Nu är jag framme. Höll på att ta fel buss, var tvungen att byta buss och tappade bort min tågbiljett men i övrigt gick resan bra. Ha! Fast tågbiljetten var egentligen inte en biljett utan det var ett papper med referensnummer som jag ändå inte behövde. Tågresan började lite segt. Sov oroligt men sedan slumrade jag till och vaknade när klockan bivit 06,30. 06,57 rullade tåget in på stationen. Tog 11 upp till Ole och la mig och sov. Vaknade av en mycket hög alarmsignal på min telefon och kände hur jävla kallt det var. Tog en varm dusch, åt min apelsin och traskade senare ner mot stan. Nu sitter jag på biblioteket. Ska skicka sms till killarna för att höra var de är. Sådär, gjort! heh, nu blir det lite handling.
   Vi ska ju skaffa internet (lät det som innan jul i alla fall) men det kommer nog ta ett par veckor. Tills dess blir det inte jättemycket uppdatering men ska försöka släpa med mig datorn lite då och då.


På måndag blir det jobb igen.



     

Januari 2009

Sedan jag kom hem från Norge har jag längtat till det nya året. Kanske för att det känns rätt att börja om och lämna vissa saker bakom sig när man lämnar ett år till historien. Nu är år 2008 historia och jag känner mig redo att börja den nya fortsättningen.





Vi ses!