Sover gör jag drygt 3,5 månad per år men det är ju så mycket mer värt.

I förrgår kom jag på den brillianta idén att ladda in en film i telefonen och kolla på bussen. Smartaste jag gjort på länge och vaken höll jag mig hela bussresan. Att jag somnade på soffan när jag kom hem är en annan historia. Juno såg jag (igen) för att det var den enda film jag har på datorn i formatet som passade telefonen men ska försöka lägga in andra filmer. Borde ju gå.

Nu är jag fan trött på att pendla. 3,5h om dagen försvinner i vardagen och jag har varken tid eller lust att göra något när jag kommer hem. Cornelia hade räknat ut hur lång tid av våra liv vi slösade men jag kom inte ihåg vad hon hade kommit fram till så jag räknade ut själv och kom fram till:

Om jag var femte dag i ca 37 veckor per år åker buss i 3,5h kommer det att bli 647,5h i bussen per år. Det motsvarar ungefär 27 dygn vilket är knappt en månad per år. En tolftedel av ett år sitter jag på en buss. BLÄÄÄÄ!

Jag behöver börja träna men har varken tid eller lust. Jag hade mått bättre men jag mår inte bra av att stressa heller. Om någon kan göra dygnen 3,5h längre för mig vore jag ytterst tacksam. Kom inte och säg att det där bara är bortförklaringar. Jag går inte på vad som helst.
  

Vad hände?

WWWWHAT?? Ser min blogg konstig ut i era ögon också eller har jag fått nån slags grönstarr?

djävulsrubriken

Är inte på så bra humör. Tror det beror på att jag åkte till skolan kl 8 och kom hem kl 19 varav hade 2h värd pluggtid under de 11 timmarna. Känns det ovärt eller? 

I DID IT






Nu är det fan dags.



Jag har sagt att det ska göras i ett par veckor (eller var det månader?) men det har som ni ser inte blivit av. Kan inte leva i ett så stökigt och dammigt rum (man ser stora nät av damm på golven), därför är det nu dags. För att pressa mig själv till att verkligen göra det lägger jag nu upp förebilden och lovar att ni får se efterbilden när jag är klar (och det ska vara idag). Jahapp, då var det är bara att hugga in...


Prinsessa

Bio med mor och syster. Prinsessa såg vi. Jag tyckte om den.


Woho

Igår blev jag och de andra nya biomedicinarna officiellt ettor!!!

Vi har haft de bästa faddrarna som gjort nollningen superkul.


Acromions ölträd

Innan nollegasquen skulle alla grupper pimpa en varsin cykel.


Flickorna fixar skyltar!

Slutresultatet!! Om ni ser så är det ett träd som sticker upp där bakom sadeln som det hänger ölburkar ifrån. Fiiiiin cykel :) 


Gasque

Åh, önskar jag hade bättre självdisiplin, studieteknik och drivkraft. Saker som går att förbättra men jag saknar viljan. Viljan och orken.

Ändå goda nyheter - jag fick godkänt på dugga 1. Dags att börja tro på sig själv?

Imorgon är det nollegasque. Jag kör på balklänningen. Så himla glad att jag köpte den klänningen till balen i trean. Den går att använda lite då och då vilket inte en långklänning hade gjort. Det blir nog riktigt kul.


Ska försöka plugga i helgen :( och jobba på min självdisiplin och studieteknik...

Photoshoot





inget

Sitter på BMC och väntar på att klockan ska bli lite mer. 18.15 ska jag till akademiska och ta första hepatit B vaccinationssprutan. Slutade 11 men har skrivit labprotokoll hela eftermiddagen. Bajstråkigt var det. Telefonen dog men hoppas att sms:et jag skickade till pappsen via någon gratis sms sida kom fram. Orkar inte gå från stationen hem ikväll.

Har inte tagit en enda Ipren idag och jag har inte så ont!!!!!

en skapelse tar sin början

Problemlösaren nr 1. Penicillin - funkar du nu ska du vara en del i mitt nobelprojekt.

perfect

Gud vad kul allting är! Jag är så himla glad över allt. Det verkar inte finnas några motgångar what so ever i mitt liv!! Hur kan detta vara möjligt? Inget att oroa sig över eller stress över skolarbete, inga problem som behöver lösas och inget dåligt självförtroende eller självkänsla.

Allt är bara precis som jag vill att det ska vara... NOT.

Snälla någon, sparka mig på smalbenet. Riktigt hårt!

STACKARS MIG SOM HAR SKITONT I KÄFTEN.

Aj :(

Jag har ont. Dumma, dumma visdomstand.

I had a dream

Någonting stort har skett. Väntan och längtan har varit lång men nu är en dröm uppfylld. Hur har jag klarat mig utan så länge? Kan detta lösa världens problem? Jag känner mig redan tio gånger närmare ett nobelpris och så är nog även fallet. Jag känner mig okrossbar, tio meter längre, oräkneligen gånger smartare..

Jag har fått en labrock! Nu kan ingenting stoppa mig


BMC?

Duggan gick bajs så inget extrapoäng till tentan där inte. Inser att jag inte fattar nått trots att jag trodde det ett tag. Vill inte kunna kemi.. det är så tråkigt och ointressant. Kan inte biologin börja nuuu!!!? Fast cellbiologi är ju fan inte lätt det heller. Ska inte säga något. Trots allt sugit gjorde vi något kul idag. Elsa gick in på BMC-receptionen och frågade vart biomedicinskt centrum låg. Jag filmade. Höll på att skratta ihjäl mig när vi lämnade receptionen. Dock hörs det knappt vad hon säger på filmen. Jag stod för långt ifrån. Det sög ju men live var det jävligt kul. 

Jag kör på

Pluggish fortsätter. Sällskap på bussen hem - mycket trevligt. Höll på att somna när jag läste i boken när jag kom hem men när jag började räkna och insåg att jag faktiskt fick rätt svar vaknade jag till ordentligt. hah. Efter varje rätt svar utropade jag högt för mig själv: - nejmen vad konstigt!! Jag är inte van med att det blir rätt.
   Första riktigt duggan på onsdag och jag vill klara den. Sen bio och kanske fest med "de äldre" eleverna och nollorna (inga faddrar eller kräftor är välkomna verkar det som) på torsdag. OM jag orkar.

NU SÄÄÄNGEN!!

Kräftskiva

Igår var det kräftskiva i Flogsta. Hade riktigt kul! Min grupp hade 80-tals tema och spex eftersom att det ger extrapoäng i tävlingen mellan nollgrupperna. Det sjungdes asroliga snappsvisor och lektes och dansades. Mina fötter mår inte så bra men de repar sig väl.



Var man snygg eller snygg?


Mobil - fixat!

Yes, idag kom sim-kortet så nu är det bara att köra på. Jag har inga kontakter kvar vilket betyder att jag behöver folks nummer. Har skrivit detta på facebook också eftersom det faktiskt inte är så många som läser min blogg (konstigt kan man tycka). Så i alla fall det jag ville ha sagt var:

Skriv ditt namn och nummer i ett sms och skicka till 0735731271
eller 
skicka ett mail med dessa uppgifter till [email protected]


t.o.m. styckesindelning

Inläsningsdag så kanske borde börja nu.
   Imorgon är det kräftskiva i Flogsta, ska bli så kul. Har en jättebra klass där alla pratar med alla, sådär som man vill att det ska vara. I mina tidigare klasser har det alltid varit sjukt grupperat. Så himla skönt att slippa sånt. Det är väl för att alla är äldre och förståndigare nu.
   Igår var jag och fikade med två tjejer i klassen. Vi satt nere vid ån och mumsade på chokladkaka och cheesecace och snackade massa skit. Väldans trevligt var det.
   Nej men nu måste jag faktiskt plugga och lära mig termodynamiken. Den föreläsningen var jag alldeles för okoncentrerad på.

Höres kanske senare idag.

PS.

100% rätt på första duggan! Celebrate!

att se fram emot:

Obligatorisk närvaro krävs vid flera undervisningsmoment, nämligen:

- laborationer
- seminarier
- dissektioner
- obduktioner
- demonstrationer
- gruppundervisning
- studiebesök

Jag är så glaaaad för jag tycker om att skära i saker. Nej, men ofta inte intressant att undersöka en död människokropp? Jag ser så fram emot det.

Detta har hänt...

Det är verkligen ingen lugn start på biomedicinprogrammet i Uppsala, tro mig. Kanske för att folk ska sållas ut så fort som möjligt? Kanske för att tempot är det tempo som kommer hållas resten av prograsmmet? Vad vet jag.. Hoppas att det är det förstnämnda som stämmer.

I måndags trodde jag det bara var upprop och lite info men nej, de drog igång med två föreläsningar. Klurigt var det men jag hängde med relativt bra ändå. Kom hem, hade ångest och pluggade lite med pappsen. 

Igår hade vi två föreläsningar till där massor av nya saker skulle förstås. Jag kom hem och pluggade med pappsen i drygt 3,5h. Om det gav resultat? OJA, blev t.o.m. intresserad och sugen på att förstå mer. Dock är det ett stort problem att jag inte kan plugga själv.. vad händer när pappsen tycker att det börjar bli lite för mycket med både jobb och (mitt) plugg? Jag kanske kommer in i det och kan plugga själv snart? Ska träna på det! Lovar. 

Idag hade vi vårt första seminarium indelat i två grupper. Piece of cace eftersom jag hade pluggat så mycket kvällen innan. (Skulle egentligen ha festat den kvällen men kanske tur att jag inte kunde registrera mig i V-dala eftersom jag inte hade något antagningsbesked och därav inte fick något kårleg och därav inte kunde hänga med ut). Vi blev indelade i grupper och fick en varsin fråga att diskutera och sen redovisa på tavlan tillsammans. Efter lunch: föreläsning IGEN. Jag var trött, okoncentrerad och fattade 0 zero nada INGET.

Ikväll har jag.....trumvirvel..... PLUGGAT. Imorgon har vi säkerhetsdugga som man måste få 100% rätt på :(