Sjuk

Haft en jättebra helg men på söndagskvällen började jag känna av halsen igen. Idag har jag även ont i högra örat. Tenta idag. Inte ett dugg nervös eftersom jag kan det vi ska kunna och vet dessutom vilka frågor som kommer.

Får skriva mer ikväll eller en annan dag.

Äntligen

Dags att städa! Elsa är på väg hit :)

Kör

Imorse skickade jag iväg ett sms till tjejen som har hand om kören på skolan eftersom att jag var sugen på att vara med. Fick som svar att jag skulle komma på övning redan idag kl 17. Var väldigt roligt att få sjunga igen och det lät helt okej! Vi var inte så många men de brukade tydligen vara fler. Dock hade jag tvättid kl 18 idag så när jag kom hem 19,15 var det bara att slänga in tvätten fort som fan. Nu ska jag hämta den igen men har säkert inte hunnit torka :S får hänga upp bäst jag kan här inne på rummet. 

GTG! Besos 


Dagens jobb

Våra tänder är klara! Gruppen med snyggast tandrad kommer vinna en fika. Vi tänkte sticka ut lite så vi satte in en tandställning. Inte för att det behövdes egenligen med så perfekta tänder ;) det var roligt i alla fall. Tänderna är som jag skrev tidigare gjorda i lera. Jag har gjort fyran. 


Bild lånad av Albin


Billiga biljetter

Afrodans på F&S ikväll :) kuul. Fick dock blåsor under fötterna. Man dansar alltså barfota under det passet.

Bokat tågbiljetter hem i jul! Åker på kvällen den 20 december och är framme på morgonen den 21 december. Fick betala 232 kr. I vanliga fall kostar de ca 700 kr. Asbra.

Wazzup!!??

Hellu!

Varit på friskis och kört ett aerobics-pass nu ikväll. SKÖNT! och kul var det. Skola 8-17. Har fått hem "anatomi för tandläkarstudenter och tandläkare". Gick ju hur fort som helst att få hem den. Kulturbutik.se beställde jag ifrån och de var dessutom billigast. Det gillar vi!

Nu ska jag söka lite info om fluor. Pussi 

Havet

Har just varit ute och gått i 1,5h. Gick till havet och strosade längst stranden med turning torso i bakgrunden. Det blåste jättemycket men var ändå skönt. Solen tittade fram bakom molnen lite då och då. Annars vet jag inte om det händer så mycket idag. Försöka plugga lite. Fick ett mail igår om att en bok jag har beställt har skickats. Hoppas att den kommer på måndag då :) Vad ska ni göra idag?

intraoral undersökning

Nu har jag lekt tandläkare och rotat i en kollegas mun. Intessant! Lite läskigt att dra i en annan persons läppar och peta för att komma åt att se med en spegel lite här och där. Det är så närgånget. Vi tittade på olika strukturer i munnen. Läppar, tunga, tänder, gom o.s.v. Bara att lära sig allt på latin också. Det är mycket. Tänkte börja i helgen eftersom att jag inte har några andra planer ändå. Man känner sig riktigt seriös med klinikkläder, munskydd och handskar. Glömmer nästan att man bara gått på skolan i snart tre veckor. 

Pyssel

I förmiddags satt vi och skapade en varsin tand i lera. Ungefär i fyra timmar höll vi på och än är de inte färdiga. Tro mig, man kan sitta och pilla hur länge som helst, nya fel dyker upp hela tiden. Tog några bilder med telefonen men nu när jag skulle föra över så funkar det inte. Datorn hittar inte telefonen. Var länge sen jag överförde musik/bider men det brukade inte vara några problem. Ni får se.. när pappa har varit här kanske :P

Förkylning är på gång tyvärr.. började känna av halsen idag. Hoppas det inte blir så farligt bara. 

Imorrn ska vi gräva i varandras munnar. 

Tack för alla namnsdagsgratulationer. Vilket minne ni har! (speciellt till min Elsa som skickade fina teckningar som hon och Ivar ritat <3)


Cykelpunka

Vi förfestade hos Albin i fredags och när vi skulle cykla till festen var cykelhjulet platt igen. Bra timing hjulet! Verkligen. Idag när jag skulle till F&S för att köra ett jympapass tänkte jag testa om det gick att bara pumpa igen som senast. Det gjorde det inte. Jag fick gå till träningen (nu är det dags att komma igång igen) medan cykeln stod kvar utanför huset. Chillade lite och åt lunch men bestämde mig sedan för att göra ett tappert försök att fixa cykeln. Tro det eller ej, men med pappas assistans på telefon och lite pillande, lyckades jag fixa cykeln och nu funkar det normalt igen. Otroligt. Även växlarna funkar.


Visar stolt upp mina svarta fingrar


Dubbning


I fredags bev vi dubbade till K1:or så nu är vi inte nollor längre. På bilden blir min grupp dubbade av två äldre studenter som även sitter i kårens styrelse. Ja, det är två stora tandborstar de håller i händerna.


Grupp 8 - Ninjaws


Några av oss


Anna Tomi

Friskis och svettiskort har köpts så till helgen ska jag köra igång. Genom skolan fick jag extrapris på kortet.

Idag fick vi en kort anatomi-info om vilka böcker som finns och vart vi kan låna skallar. Informationen fick vi av en av intervjuarna jag hade för att komma in på skolan. Tycker det är så skönt att kunna fokusera på huvudets- och framförallt käkens och tändernas anatomi istället för att försöka mata in (och komma ihåg) hela kroppens. Fick föresten en anatomisk bildordbok på posten som min snälla far har skickat! Den kommer att komma till nytta. 

Imorgon är det finsittning och vi blir officiellt K1:or. Min grupp ska träffas hos Albin och förfesta. Jag har verkligen hamnat i en hur bra grupp som helst. Vi har blivit som en liten familj som vi brukar säga. Nu återstår bara att välja klänning inför kvällen.

min dag + filmtips!!!

Tjooo!

Idag har vi varit på kliniken en kortis och sett en undersökning. Vi skulle egentligen se två men våran andra patient hade försovit sig och kom inte. 

Har varit och handlat på Lidl. Man kan faktiskt göra en del fynd där upptäckte jag. Glömde såklart att köpa lök som jag behöver idag. Ska laga spagetti med köttfärsås tänkte jag. Får lov att gå till Ica. 

Igår såg jag "Shutter Island" eftersom jag kom ihåg att Manda tyckte den var bra. Jag gillade den också, även om jag har hört folk säga att den är dålig. Den rekommenderas. Har även sett "The ugly truth" här om dagen. Även den var bra. Gerard Butler är (som jag har sagt tidigare) en härlig man att vila ögonen på och i allmänhet var det en väldigt lättsam romantisk komedi precis i min smak.

  

Elias

Fall nr 2: Elias är vi i full gång med nu. Sjukt roligt och spännande må jag säga, trots att det känns lite överväldigande. Hur mycket ska jag egentligen veta efter denna vecka? Så länge jag kan svara på vad som kan ha hänt i Elias kropp när han fick ett hårt slag framför vänster öra borde jag ha lärt mig tillräckligt. Man kan aldrig lära sig för mycket men någon form av begränsning måste finnas, som vår tutor sa. Hoppas på en givnde dag imorgon med gruppen.

Imorse vaknade jag och såg ut som en av orcherna i Sagan om ringen. Det var inte en rolig upplevelse och inget jag vill vara med om igen. Vartefter dagen gick såg jag mer och mer ut som en avatar. Bättre tänkte jag men föredrar att se ut som jag brukar. Jag vill inte vara någon annan än mig själv.  

kylskåpsfunderingar

Cykeln funkar fint! Var ute och testcyklade för en stund sedan. Är helt lättad för att det inte var punka.

För en timme sen käkade jag IKEA-köttbullar med sås och potatis. Mums. Dock är det nog för kallt för potatisen i min kyl. De var frysta och blev lite gummiaktiga när jag hade kokat de. Inte bra. Ni som kan fysik: är det kallare långt ner i kylen eller långt upp. Enligt min kyl är det kallare i botten. Kan det stämma med fysiken? Morötterna hade också blivit frysta men de gick att äta. Är det nödvändigt att ha rotfrukter och potatis i kylskåpet överhuvudtaget?

Ikväll blir det film. Syrran har lärt mig vara olaglig. Jag hade glömt hur man gör. Nu minns jag.

Här bor jag



Cronquists gata 10


Hall


Kök


Badrum


Badrum


Soffa på dagen


Säng på natten

Skrivbord


Helhet

fotomodell

Vi fotades för passerkort nu i veckan. Att sitta där och veta att hon kommer ta första bästa kort så länge jag har ögonen öppna är inte roligt. Tänk om jag hade sett förjävlig ut! Jag ska ändå ha det där kortet i fem år. När blixten kom kände jag hur ögonlocken trycktes ned och det fanns inget jag kunde göra åt det. Nästa kort kämpade jag med att hålla ögonen i styr och det gick. Jag kunde dock ha stirrat lite mer men den där jäkla blixten kom ju innan själva kortet togs och gjorde att jag såg lite.. trött ut. Jag ska inte klaga. Bilden blev helt okej och jag ska nog kunna leva med den i fem år.

  


hoppashoppas

Efter att ha irrat omkring i Malmö (lite lätt vilsen) köpte jag en cykelpump och en ny slang (lagningsgrejerna var slut och kostade för övrigt lika mycket som en ny slang) och gick hem. Testade att bara pumpa cykeln eftersom att jag kom på att ventilen har varit lite konstig på bakdäcket. Nu ska vi inte hoppa över ån eller vad fan man säger men jag tror att det inte alls är punka utan att ventilen bara hade skruvats upp och luften gått ur. Ska ner och kolla om luften fortfarande är kvar snart. 

Ikväll händer nog ingenting alls tror jag. Alla verkar trötta och bara vilja ta det lugnt och jag måste säga att det inte känns helt fel.

Finbesök får jag redan om tre veckor! Längtar :) 


Punka

Ååh, jag orkar inte att min cykel har fått punka. På bakhjulet dessutom. Antar att jag på något sätt ska försöka fixa det. Solen skiner i Malmö så det får bli en promenad ner till Triangeln för att köpa lagningsgrejer. Tror ni att jag fixar att laga punkteringen? Jag är lite tveksam men ska definitivt försöka. Klarar jag detta klarar jag vad som helst ;)


Kårkväll

Godkväll!

Igår var det kårkväll i orala rummet på skolan. Vi blev indelade i grupper och skulle tillsammans gå runt till alla utskott i kåren och göra små tävlingar. Det var väldigt roligt och bra tillfälle att mingla runt med alla studenter. Till pris fick vi en påse från Colgate (såklart ^^) med lite tandkräm och munskölj m.m. Efter tävlingarna blev det dans tills vi gav upp och drog hem.

  


kocken

Nu när jag ändå är igång kommer ett till inlägg.

Idag har jag lagat mat två gånger! OMG tänker ni, och det gör jag med. Vi var lediga idag så jag tänkte passa på att laga massa matlådor så att jag slipper det sen. Först gick jag till affären och handlade lite ingredienser och sedan började jag laga korvstroganoff. Den blev inte så god som jag tänkt mig men med god vilja går den i. Haha. Lite senare lagade jag en paj med lök, broccoli, tomater och salami. Den blev sjukt god. Otroligt eftersom jag typ improviserade och allt kändes helt fel.


Den fick t.o.m. vara med på bild.


studierna

Igår började vi med vårat första "fall". Vi är alltså uppdelade i grupper om 8-9 personer och tillsammans får vi en uppgift som vi ska lösa genom att leta efter information och diskutera. Det är i princip så hela min utbildning är upplagd. Varje vecka får vi ett nytt fall som vi ska lösa och på fredagarna redovisar vi vårat resultat. Det är alltså inga föreläsningar som det är på de flesta utbildningar. Problembaserat lärande kallas det. Jag tror (och hoppas) att det kommer passa mig perfekt. Just att man hela tiden hjälps åt och delar med sig av den informationen man har hittat är jättebra tycker jag.

Redan nästa vecka ska vi komma in på kliniken och få se en äldre student som undersöker en patient. Samma vecka ska även vi undersöka varandra ^^. Kom inte här och säg att jag nästa termin bara kommer få ropa upp patienten från väntrummet när jag redan nästa vecka ska undersöka en kursare! Haha, får berätta hur det går. Imorgon ska min grupp få skåpnycklar och passerkort så att vi kommer in överallt. Hämta klinikkläder ska vi göra också. Då ser jag om inte annat ut som en tandläkare i alla fall ;)


Flyttat!

Nu har jag äntligen fått igång internet här i min lilla lya i Malmö. Helgen gick åt till att montera möbler och packa upp mina saker. Ska ta kort på lägenheten och lägga upp här så att ni får se hur det ser ut. Berättar mer sen. Nu ska jag äta frukost.