linssoppa

Nu har jag tagit mig hem igen efter mitt korta besök i Sthlm. I söndags åt vi på KoZinA (tror det hette så..), godaste souvlakin ever. Igår var vi på bio och såg "He is just not that into you". Den var okej. Inte den bästa man sett men den hade väl sina stunder. 

Nu ska jag ge mina linser en andra chans. 
Wish me luck! 

Arbetslösökande

Jag sitter här i Elsas lilla studentlägenhet och tar det lugnt. Elsa har dragit till skolan men jag ska komma dit lite senare och kolla in läget ;) Sen ska vi luncha. Efter det har hon föreläsning så då tänkte jag ta en tur inne i stan. Kanske shoppa något. Är väldigt sugen på ett par solglasögon! Måste vara redo för sommaren :) Jag hoppas bara att mina pengar från norska kontot har hunnit komma över till mitt svenska nu. Annars har jag inte mycket pengar att klara mig på. Då kommer jag nog inte ens hem.. tihi..

I fredags var jag på arbetsförmedlingen. När jag kom in genom dörrarna trodde jag nästan att jag kommit fel. Den relativt stora lokalen var knökfull av arbetslösa människor. Tankarna for genom huvudet: "Är arbetslösheten såhär pass stor så att man en vanlig fredag knappt kommer in genom dörrarna till arbetsförmedlingen?". Det visade sig att det inte alls var en vanlig fredag där. Varje fredag läser någon upp några lediga jobb som inte kommer ut på deras nätannonser. Enda möjligheten att få reda på vad det är för lediga jobb är att vara där. Om de skulle läsa upp något som man är intresserad har man möjlighet att lämna CV och träffa arbetsgivaren direkt. Jag hade inte med mig CV eller var mentalt förberedd men det spelade ingen roll eftersom det inte var något jobb som tilltalade mig. Jag fick tillslut i alla fall inloggningsuppgifter och ska nu i veckan skriva in mitt CV på sidan och gå tillbaka för att lämna in diverse papper.

Nej nu ska jag göra mig i ordning och senare traska ned mot Arkitekturskolan. Elsa har ritat en fin karta som visar hur jag ska gå :) tihi.

Vi hörs mina vänner  

Ide

Nu åker jag snart till hufvudstaden :) Bloggen får fortsätta sin vila.

habila jag.

Då var det gjort. Skönt.

Nu ska jag leta tåg till hufvudstaden imorgon.
 
PS. Jag ska lära mig alla ord i svenska akademiens ordlista.

Stök

Nu har jag kommit hem. Resan gick relativt fort fastän den fortfarande tog 16 timmar totalt. Har inte gjort någonting sedan jag kom hem. Eller jo, har kastat upp hälften av sakerna som låg i resväskorna på golvet.

Dagens svåra ord: trivial


Bye bye Bergen



Nu far jag hem.

Ja du vet, som att flyga över Bergen..


Just ja mamma, glömde berätta att jag skulle ut och flyga..




SOMMAR

Jag längtar verkligen efter sommaren. Att kunna gå utan alla tjocka kläder, känna doften av grönskan och de ljusa ljumma sommarkvällarna.



Leka med Elsa :)

Herr Polis



Nu är tvätten tvättad  och så kanske en ansökan till polishögskolan precis skickades in *lättnad*. Jag blev ganska nöjd med det personliga brevet men är inte säker på om jag fick med alla bilagor de ville ha. Papper på högskoleprovet hade jag inte. Inte heller några arbetsintyg. Är dock ganska säker på att det kan kompletteras senare. 

Sheat, nu är det bara en veckas jobb kvar! Har inte fattat än. Ska bli kul med Åre men är lite ledsen att jag måste lämna Bergen :( I´ll probobly be back.. sooner or later..

Det blir lugn helg med mycket sömn och kanske nån liten joggingtur. Bara så att ni vet.

sakta men säkert

Nu är det inte ens två veckor kvar :(

Fredag kl 11 blir det synundersökning på Norges motsvarighet till Synsam. Tänkte att det kanske var bäst att gå till samma som jag har gått till hemma. Ska fråga hur det funkar om jag vill köpa glasögon hemma. Måste ju gå på något sätt tycker man.

Polisansökan går framåt sakta men säkert. 

Smutstvätthögen växer sakta men säkert.

  

I have been replaced..

Idag började min efterträdare. :) Magnus heter han och är svensk (visste att Wivi inte kunde göra annat än välja en svensk efter mig!). Han är väldigt trevlig (och söt JA!) och verkar lära sig fort. Vi tog bussen till byn tillsammans efter jobbet. Det blir bra (och kul) med lite hjälp imorgon också.

Bröstbussen



Den körde förbi och lyste (eller är det lös?) upp hela stan.

Norrmän!



Hemma i Sverige är detta en självklarhet men tydligen behövs denna påminnelse i Norge. 

RESPECT

 Chefen här. Ja, jag är faktiskt chef den här veckan och det är rätt awesome. Jag bestämmer över frukterna. Min vilja är deras lag. Haha! Nog är det mycket att göra och inte har jag lyckats sluta kl 16 men att känna att jag har kontroll och att det faktiskt är jag som ser till att allt går runt gör allt jobb mödan värd. Imorgon ska jag börja med ett litet projekt. Jag ska sätta upp "bord" i en mittgång där alla ekologiska frukter och grönsaker ska placeras. Hela centret ska tydligen ha fokus på ekologiska varor denna helg, därav mitt projekt. Det värsta är att jag har så lite tid. Det får bli till att jobba över igen.

Godnatt


Ja, jag köpte Slitz




Vandring





Från början hade jag bara tänkt ta en liten promenad men det slutade med att jag nästan var uppe på toppen av vårat berg. När det började blåsa riktigt ordentligt och molnen blev skrämmande mörka vände jag. Då hade jag inte långt kvar till toppen. Ångrar mig lite nu i efterhand, att jag inte tog mig ända upp, men det är lätt sagt när man inte står där.