Nytt nummer

Har skaffat nytt nummer som kommer användas under min tid som norsk: +4741006362

Så nu kan vi höras ;) Puss


QuadraPop (i brist på annat)

Att få tag på jobb känns helt hopplöst. Jag är för introvert för att åka till ett annat land och söka jobb. Jag fattar fan inte ens vad de säger. Idag har nytt kontantkort köpts som snart ska sättas in i telefonen.. efter att jag har dött på QuadraPop.. är uppe i över 700 000p.. jävla nörd :P Ja.. lär väl snart se om det är möjligt att få tag på jobb.. man vill inte gärna åka hem som en looser.


Bergen

Jaha, nu bor man i Norge. Gah. Bergen måste vara en av de vackraste platserna i världen. Naturen är helt underbar. Vi bor uppe i ett berg vilket innebär att vi måste gå ned för att komma till staden. Det värsta är att man måste gå upp för att komma hem igen... Lägenheten är inte jättestor men faktiskt ganska lagom för oss tre. Den är väldigt fräsch! Ska lägga in bilder så snart vi har internet (vilket kan ta 3-6 veckor) annars får jag ta med datorn till köpcentret som jag sitter i nu och lägga in. Vi får se :) Sitter och smygsurfar på Burger Kings trådlösa nämligen. Bättre det än inget. Pojkarna är ute och köper norska kontantkort så att vi kan ringa riktigt billigt både inom Norge och till Sverige. På måndag blir det till att börja söka jobb. Jag ska väl springa runt i affärer med mitt CV och hoppas på det bästa. Hoppas verkligen jag hittar något bra för jag trivs verkligen i Bergen. Idag hittade vi en sportplats i närheten där vi bor. De hade trampoliner och löpbanor och beachvolleybollplaner och massa annat kul! Inte för att man kommer kunna använda beachplanerna så mycket p.g.a. vädret :P Det regnar tydligen väldigt ofta här. Idag har det spöregnat! Nej men nu kommer nog pojkarna tillbaka snart så jag ska sluta. Vi får se när jag får tillgång till internet nästa gång!
Puss och Kram ♥

Ps. Norska är svårare att förstå än jag trodde. De har liksom ingen dialekt här utan de pratar bara snabbt och grötigt. TACK Bergenbor för att ni gör det så lätt för mig! :P     


Norge

Nu är det bestämt! På fredag beger jag mig till Bergen i Norge. Vi har fått tag på en lägehet och flygbiljetter är köpta. Då är det bara ett jobb som saknas men det hoppas jag kunna få tag på på plats. Jag ska ta kort och försöka skriva så ofta som jag har tid och lust och berätta hur allt går. 
Idag var jag hos Cornelia en snabbis och fick lite studentbilder! 


NV3B

Passande inlägg efter senaste!

VARFÖR ÄR JAG UPPE???

Trött

Nu får vi fan ta och hitta boende i Norge snabbt för jag börjar tröttna som fan på att inte göra nånting. Helt trött är jag också, låg och läste men ögonen bara föll ihop. Vaknade av sms signal och tvingade mig upp till dator för att hålla mig vaken. Ikväll ska jag träna :) en av mina kanske sista volleybollträningar någonsin :( 


haha gammal bild

relax


misslyckat

Jag och mor var ute och sprang i morse. Det kommer definitivt bli sendrag i vaden i natt!

Nu har jag duschat och gjort ett tappert försök att vaxa armhålorna. Det var inte en rolig upplevelse. Värmde nog inte upp vaxet ordentligt och så hade jag nog på för mycket. Håret är kvar så nu är det rakhyveln som gäller. Haha, jag suger! 

Middag

Nu har jag varit hos farmor och farfar och ätit världens godaste potatisgratäng med rostbiff och kalkon. Vi satt ute på deras inglasade altan och hade det mysigt. Farfar bjöd på sprit :)

Imorgon klockan 13.54 tar jag tåget till hufvudstaden. Jag hade tänkt mig att för första gången packa dagen innan. Jag hatar mina sistaminuten packningar men ändå är det de som gäller varje gång jag ska iväg. Så jag tänkte gå och packa. 

Linsproblem

Ska till optikern idag. Skulle ha använt linserna varje dag i två veckor nu men jag har inte använt dom en enda gång. Det var ju inte så lätt att ta med dom till Gotland och dessutom får jag inte i dom. Bara blinkar. Det är ju det ögonlocken och ögonfransarna är till för, att skydda ögat från främmande föremål. Inte konstigt att jag inte får in en stor plastgrej i ögat så lätt. Vi får se vad fru optiker säger om mina problem.

Nu ska det packas upp för att sedan packa igen eftersom jag drar till Sthlm imorgon.  

Lord of the Rings



Att bli ritad som alv måste vara alla sagan om ringen nördars innersta dröm.
Tur för mig att Cornelia älskar sagan om ringen lika mycket som jag och tur att hon kan rita.
Detta påminner mig om att senast jag såg filmerna var i vintras med Cornelia precis innan denna bild ritades.
Det innebär att det snart är dags att se dom igen!
 

Studentkort

Nu ska ni få höra gott folk. Jag har nämligen äntligen tagit kort och skickat iväg en beställning på studenttackkort. Ja, det har gått 3 månader sedan jag tog studenten och ja, bilden är tagen i slutet av augusti men det vet inte de som ska få kortet. Det vet bara ni och jag.


Gotland 2008

         
Måndagen den 25 augusti tog jag och Anton båten till Visby. När vi kom fram hyrde vi en tandemcykel och gav oss iväg norrut. Efter att ha tältat två nätter och cyklat på dagarna kom vi till Fårö. Där såg vi får och raukar. 



    
När vi två dagar senare skulle cykla tillbaka mot Visby (ca 7mil som vi skulle ta på en dag) pajade cykeln efter 5 km. Vi hade en mil kvar till bilfärjan så jag satt på cykeln och styrde medan Anton puttade på där bak på släpet. HAHA! Vi tog oss dit och över till Fårösund i alla fall.      


I Fårösund blev vi senare under eftermiddagen upphämtade av Lasse på Visbyhyrcykel som körde oss tillbaka till Visby. Jag fick sitta bak i skåpbilen eftersom han inte hade plats för oss båda. Våra 7 mil på cykel blev till 5 km men vi kom fram som vi hade planerat.


Vi tog in på vandrarhem över en natt och på söndagen gick vi runt i Visby innan båten hem skulle gå. Väldigt fin och mysig stad. 

    
Vi kom till kassan för att köpa biljetter och självklart var de slut. Vi fick "reservbiljetter". De innebar att om någon som köpt biljett inte dök upp eller avbokade skulle vi få plats. Vi fick ett varsitt nummer och som tur var ropades våra nummer upp och vi fick gå ombord.

Det blev en minst sagt annorlunda semester men det var väldgt kul. Spännande att inte veta vart man skulle hamna och hur långt man skulle hinna. Det blev som tur var en del soliga dagar så lite färg fick man på nosen.