KORS I TAKET

Jag har klippt mig. Inte toppat. Klippt. Jättenöjd :)

Sista dagen med dessa godingar..










Veterinary Medicine



Jag har blivit antagen till veterinärutbildningen i Warszawa.










Bastuträsk

Godmorgon bloggen!

Idag är det lördag och jag har inga planer. Jo, ska ut och springa 5 km annars inga, hehe. Skoj tänker ni, det tänker jag också.

Jag ska boka biljetter till Skellefteå eller Bureå eller kanske bastuträsk. Bastuträsk får mig att tänka på Shrek och hans träsk. Undrar varför stället heter så?

Efter helgen ska jag börja förbereda mig inför tandläkarintervjun. Jag vill verkligen komma in.

Balfrisyr? inte direkt..

Synd på dåligt väder nu när man är ledig och har möjlighet att ligga ute på dagen. Måste hinna sola bort finnarna innan balen i alla fall. Just ja, jag har inte berättat att jag ska på bal? Den 9 juni har jag blivit bjuden på bal av världens sötaste norrlänning Louise (Loo). Jag ser fram emot det jättemycket, mest för att jag äntligen får träffa henne. Senast vi sågs var sommaren 2007 och det är snart två år sedan. Alldeles för länge.

Igår skulle jag testa att locka mitt långa hår med papiljotter eller spolar eller vad det nu heter. Det var det dummaste jag gjort på länge. Självklart fastnade håret och tovade in sig totalt i spolarna. Det gick inte att få loss och tillslut fick saxen bli min räddare. Några hårslingor fattigare blev jag av med spolarna som jag som tur var bara hade satt i på vänster sida och inte i hela håret. Då hade jag blivit ganska tunnhårig. Hah. Nu syns det faktiskt inte men det kanske är dags att klippa av skiten.

Friskis och Svettis kl 11.30 idag!


Kittekatten

Idag fick jag ta hand om en precis nyfödd kattunge. Såg när veterinären gjorde kejsarsnitt på en katt som var inne redan igår men som inte fick ut några ungar. Det var två missbildade och en dödfödd kattunge men en klarade sig. Den behövde värme och ompyssling så den fick ligga mot min hals och så masserade jag den lilla kroppen. Den var ungefär en decimeter lång med små tassar och svans och sitt lilla huvud. Den var så söt med sitt kravlande och kraffsande. Helt fantastiskt var det att vara med om.

Vårruset 2009

Japp, även i år har jag plågat mig genom dessa 5 km runt stan.
Under loppet hann jag: 

• sätta armbågen i en person
• få håll två gånger
• tro att jag skulle kräkas
• tro att jag hade astma
• kippat efter andan
• bli omsprungen
• springa om folk
• dra upp byxorna ett antal gånger
• svettas
• bli glad över att inte klockan var så mycket som jag trodde när jag kom i mål

Sluttid: 30 minuter 15 sekunder


Jag kan skriva!!

Ni minns uppsatserna jag skrev på karolinska för att komma in på tandläkarpogrammet? Tydligen KAN jag skriva vilket känns otroligt bra. Jag har nämligen fått besked idag om att jag får komma på intervjuer den 2 juni. Det var mellan 500 och 600 personer som skrev uppsaterna och utav de får ca 130 personer komma på intervjuer. Jag är alltså en av de 130!! Det värsta är att tiden ligger mitt i min och Elsas Barcelonaresa. Jag ska göra ett tappert försök att byta tid men enligt den information vi fick går det absolut inte att byta. Hoppashoppas ändå. Annars fixar vi det på ett eller annat sätt för till Barcelona ska vi :)

ProjectRunway

Jag vet att jag egentligen borde gå och lägga mig med tanke på hur trött jag är på jobbet varje dag men måste se klart project runway. Jag är så glad att det är kort vecka. Bara två dagar kvar på jobbet. 
   Sökte faktiskt sommarjobb nu i alla fall. Vet inte om jag vill jobba än men det blir nog för tråkigt att inte göra något i sommar. Kan ju alltid tacka nej om jag nu skulle få.

Nej nu är reklamen slut!


(Det här inlägget skulle skickats för drygt 18 timmar sedan men det blev bara error)

ESC yra

Oj nu går vinnarlåten "fairytale" varm på radion. Inte mig emot eftersom den är väldigt bra :) Lyssnade just på Islands bidrag på youtube också. Den tyckte jag vädigt mycket om.

Nu ska vi snart äta lunch här hemma. Blir nog grillat tror jag.
Pussi

Äggstockshistorien

Dagens händelse måste återberättas. Det var så att det kom in en liten ilsken katt med stora knölar på magen. Den hade massa vätska i äggstockarna som inte ska finnas där. Äggstockarna hade då svällt upp till ungefär tio gånger sin storlek och om de inte skulle tas bort skulle de till slut sprängas och katten skulle dö. När veterinär Tina skar upp och tog ut äggstockarna som var ENORMA blev jag och den andra praktikanten helt förvånade. När alltihop var utanför kroppen tyckte vi att de skulle vägas. Vi tog fram en "skål" och la ner de men vi kunde inte väga de med alla peanger som satt kvar. Min praktikantkomanjon höll i skålen medan jag tog bort peanerna men rätt som det var sprutade det ut vätska från den tjocka äggstocken ut över hennes händer! haha! Vi blev båda helt förskräckta och hon fick ett akut behov av att tvätta händerna (förståligt, haha). Vi vägde de tillslut och kom fram till att de vägde hela 285 gram. Katten vägde 2,9 kg från början. Stackarn bestod av nästan 10% äggstockar. Plutten. Jag fick vara med och bränna lite på små blodkärl i alla fall. Aja, när vi skulle hälla ut vätskan i diskhon blev jag faktiskt för första gången de här veckorna illamående. Slemklumpar blandat med blod och grejer, prrr. Sedan hamnade resten i papperskorgen. Det var historien om de enorma äggstockarna, minnen för livet ;)

Vanlig dag på jobbet

Djurvårdare Anna - Ida, har du rakat en pung någon gång?
Jag - ...ja
Veterinär Göran - hehe..
Djurvårdare Anna - har du lust att raka en till?

Dig vill jag ta med mig hem..


Maja

Fight

Dåligt uppdaterande jag vet. Känner bara inte för det just nu. Har varit sjuk i helgen och nu har det gått över i en jobbig förkylning. Har varit på jobbet i alla fall :) så mycket fina djur på ett och samma ställe.

3 veckor kvar!

Djurdoktorn

Åh, min praktik är så häftig. Har jobbat två dagar nu och jag har hunnit se ganska mycket redan. På förmiddagarna opereras det och ja, jag får stå precis bredvid och se hur de gör. Igår steriliserades två tikkatter och en tumör opererades bort från en hund. Senare kom en stor långhårig hund som skulle springa i en vattentank, sjukgymnastik! Den raggade så att hela rummet blev blött :D Efteråt fick den akupunktur.

Idag har jag sett några ultraljudundersökningar och tandvård. En av veterinärerna är specialiserad på tänder så idag fick jag se henne dra ut massa tänder på en toypudel. Jag fick tvätta av tänderna från blod efteråt. Fick också raka en hel katt idag. De ville bli av med alla tovor i pälsen så allt utom huvud, tassar och svans rök.

Nästan alla som jobbar där har hundar som är med på jobbet i lunch-/omklädningsrummet. 7 hundar samsas där bak och de är så söta. Den sötaste är en taxvalp på ca 10 veckor. Hon busar och pussas och bits som en galning. Jag vill ta med henne hem!

Nu är jag jättetrött!

DeklarationER

Ja, jag var tvungen att deklarera två gånger för förra året. En i Sverige och en i Norge. Gjorde det på internet så det gick väligt smidigt och jag är faktiskt stolt att jag gjorde det själv (med lite hjälp av papps). Tehe.

Valborg

Valborg har firats i Stockholm med Elsa och hennes vänner. Vi satt i en park på en filt och njöt av solen. Vi hade med oss vindruvor, grillad kyckling med potatissallad och kladdkaka till efterrätt :) tihi och så vin till det. Det blev ingen majbrasa men senare på kvällen var vi ute och dansade till bandet Audionom som faktiskt var bra tyckte jag. Hehe jag och Elsa dansade i alla fall.

Nu är det bara två lediga dagar kvar :) I´m so excited!