Uppdatering

Jag vet inte hur det gick. Är inte riktigt nöjd med uppsatsen. Det var över 500 personer där och av de kommer ca 130 till intervju. Tveksamt.. verkligen tveksamt.. men jag hoppas hoppas. Det värsta är att intervjuerna ligger mellan 25 maj och 12 juni. Största delen av den tiden är jag i Barcelona och sen i norrland. OM jag nu skulle få komma på intervju är det bara att hoppas att det är under en dag då jag är ledig. Annars måste jag flytta på något och det kan bli svårt.

Nu är jag trött, var uppe 4,30 imorse.

Tandläkare?

Imorgon klockan 6 går tåget till Stockholm som jag kommer att sitta på. Slutmålet är Karolinska institutet i Huddinge. Två ganska korta uppsatser ska skrivas. Den ena är en levnadsbeskrivning på 20 minuter som jag måste förbereda idag. Vet bara inte riktigt hur jag ska lägga upp den. Vad den andra uppsatsen ska handla om vet jag inte förrän imorgon. Den ska skrivas på en timme vilket jag anser är ganska kort tid. Hoppas på ett ämne jag kan och gärna har åsikter om. Men ja.. ska försöka att inte känna mig värdelös om det går åt helvete.


Lördag

Igår fick jag ett sms av min kompis Kajsa som frågade om jag skulle med på estet treornas avslutningsuppträdande på Carlforska gymnasiet. Klart jag hängde på! De hade gjort en annorlunda variant av MacBeth kan man väl säga. Det var teater, musik och dans. Jag tyckte själva MacBeth idén var ganska tråkig men det var en hel del bra dans och sång uppträdanden. Bäst på scen var tjejen som spelade Lady MacBeth, vilken inlevelse och vad äkta hennes skådespel kändes.

Jag och Elsa har bokat flygbiljetter till Barcelona!! :D

Vem skulle du vara?

Om jag fick vara en känd person under en period skulle jag vara Keira Knightley under inspelningarna av Pirates of the Caribbean filmerna. Inte så svårt att lista ut anledningarna? Hon är snygg, fick ha på sig ascoola klänningar och att få spela mot och kyssa männen som står på vardera sida om henne vore inte helt fel ;)
 


Någon som vet?

Vad ska jag göra i höst? Någon som fått informationen före mig?


Motivation

Snart ska jag iväg och träna. Antingen blir det aerobics eller medeljympa, har inte bestämt mig än. Jag har faktiskt tränat i princip varje dag förra veckan och denna vecka (var ute och gick en dag vilket inte kan räknas som träning). Har inget annat att göra. Det enda som behöver ändras nu är mina matvanor om jag ska gå ned i vikt (vilket jag vill). Vet bara inte hur det ska gå till, jag har så dåligt tålarmod. Vill se förändring på en gång och det funkar ju inte så. Någon som har något tips för att få upp motivationen och få bättre tålarmod? (A) Träningen är en bra början i alla fall :)

skit

Jag var ett poäng från godkänt och jag hatar mig själv och känner mig värdelös och JA, JAG SKITER I OM HELA VÄRLDEN FÅR VETA ATT JAG ÄR SÄMST.

Polisen

Nu har jag gjort svenskprovet hos polisen. Det kändes väldigt bra så om jag inte blir godkänd blir jag riktigt förvånad. Det var mer än tillräckligt med tid och om man jämför med högskoleprovet var det busenkelt :) Jag förväntar mig inte någonting även om jag blir godkänd, inte ens att få komma på fystesterna. Visst hoppas man (mest för att ha ett mål med träningen) men det är bara ca 2000 personer (av drygt 7000 sökande) som kommer dit. Jag skrev upp mig på samtal den 22 april. Då får jag reda på resultat och ska försöka övertyga de om att jag förtjänar en chans.
Så ligger det till än så länge.

Sömn

Godkväll bloggen!

Det ska bli så skönt att gå upp och lägga sig ikväll, är så trött. Inatt vaknade jag av en otäck dröm, trodde det hela hände på riktigt. Någon öppnade min sovrumsdörr och försökte tända min taklampa som kan vara rätt så krånglig. Personen fick inte på lampan men sekunder senare satte sig någon på min sängkant. Jag försökte skrika men inte ett ljud kom fram. Då vaknade jag och kollade snabbt mot dörren för att se om den var öppen. Det var den såklart inte men jag satte väckerklockan på högsta ljusstyrka i brist på annat ljus för att få mer "kontroll" över situationen. Insåg snart att det bara hade varit en dröm men jag hade ganska svårt att sova efter det.

Hoppas på en lugnare sömn inatt. 


Armbandsur



Glömde nämna att jag köpte en klocka när jag var på besök i Sthlm senast.  De hade (och har säkert fortfarande) rea på nästan alla klockor. Finns många snygga till bra pris. Jag satsade på en neutral Casio med datumvisare som jag kan använda till vardags :) Normalt låg den på 996 kr, jag betalade 300 kr!

PS. Mina fina strumpor fick jag av syster i julklapp. Det är ett par "Happy Socks" från Solo.

Ida leker modebloggare

Dagens träning

2,5 km på 16 minuter och 30 sekunder. Hade svårt med andningen, slem och grejer :S Vårrusetmålet känns hopplöst :(

Livmoderhalscancer, vaccination, spruta 2


Träning

Igår var jag och mor ute på en 2,5 km joggingtur i spåret. Det var ganska jobbigt, speciellt mot slutet. Det tog ca 17 minuter. Tänkte fortsätta springa 2,5 varvet ett tag till men måste relativt snart ge mig ut i 5:an med tanke på vårruset. Har gett mig själv en stor utmaning: att genomföra vårruset på högst 25 minuter.

Idag var jag på Friskis & Svettis på Björnövägen. Köpte ett 3 månaders jympa-kort och efter det gick jag (såklart) på ett medelpass :) Sjuuukt jobbigt!! Har saknat äkta friskisträning (den då man får jagkanknapptröramigträningsvärk dagen efter). Får se hur det känns i kroppen imorgon.

Nu ska jag börja kämpa för mina (idag obefintliga) muskler.

JAAA

Jag har fått min sista lön från Meny och den var ungefär dubbelt så stor som jag hade räknat med, LYCKA!!


Pics

  
  

Finaste påskhälsningen fick jag



Så himla söt!

Påsk

Det blev en fin påskafton. Mysa på stan i solen med Elsa. Mat hos farmor och farfar. Massor med godis. Som grädde på moset vann jag 50 kr på Triss.

100 dygn!!

Nu har jag klarat 100 dygn (och 13 sekunder) utan choklad!! Det betyder att jag ska lägga ned hela den grejen. Mot förmodan har det gått hur bra som helst. Inte saknat det många gånger alls.
Frågan är: Vad ska jag ge upp nu? ;)

Glad Påsk på er!

Framtidsroulette?

Den här veckan har det blivit 3 dagars snowboardåkning. Mina fotleder ömmar men det får det vara värt. Under sista åken lossnade ena bindningen (eller vad det heter) så det blev lite "fjällen roulette". Åkte och visste inte när den skulle släppa. Vi fick en solig dag då jag brände ansiktet, så har fått lite färg i ansiktet. Några bilder kommer senare.

Jag är så himla glad för att jag ska få praktisera hos djurdoktorn i Västerås. Det blir fyra veckor i maj som jag verkligen ser fram emot. 

Åh, fick precis min post från veckan. Den 20 april skriver jag ett prov i svenska hos polisen och ska någon dag senare komma på ett "enskilt samtal". Den 28 april ska jag till Odontologiska institutionen i Huddinge för att genomföra två skritliga uppgifter, detta för att ha en chans att komma in på tandläkarprogrammet på Karolinska institutet.

Då är frågan: Vad vill jag egentligen? Det är så helt olika saker och sedan har jag ju veterinärutbildningen som kanske ligger närmast hjärtat trots allt. Jag vet inte. Ska göra mitt bästa på alla prov och intervjuer för att hålla alla dörrar öppna så länge som möjligt.

Livet är spännande!


Awre

Det här blir sista inlägget innan jag drar till Åre. Åker i eftermiddag men först ska systers band tävla i Musik direkt. Kom dit! Det är gratis och jag antar att många bra band kommer spela eftersom de har kommit till länsfinal. Klockan 15 drar det igång i konserthuset i Västerås och håller på i kanske drygt två timmar kan jag tänka mig. Vinnarna går till riksfinal som avgörs i Uppsala i maj. Hoppas såklart på seger för The Federales.

Kommer hem igen på fredag. Ska ta lite kort från backen ;)
På gjensyn!


Hair






GH

Nej, det var alldeles för länge sedan jag spelade gitarr hero. Nu är tiden kommen.


Ingenting

Ingen ork. Ingen lust. Ingen disiplin. Ingen självkänsla. Hopplöshet.