Musikhjälpen 2010

Har tittat ganska mycket på musikhjälpen de senaste dagarna. Det handlar om att samla in pengar för att hjälpa barn som är utsatta för trafficking. Jason, Nour och Martina sänder radio dygnt runt i en glasbur på Gustav Adolfs torg. Jag var nere på stan igår för att se hela kalaset.


Moto boy

Glasburen
  
Såg Robyn sjunga inne i buren. Stod längst fram fast hade en pianist som skymde tyvärr. Var svårt att få bra bilder genom glaset.

Julmiddag

I fredags var jag på julmiddag på skolan. Istället för att betala skulle alla ta med sig olika bidrag till julbordet för 40 kr. Jättsmart tycker jag. Då slipper några ta hand om allt. Vi i kören sjöng ett par låtar, kofferdamerna dansade och tomten kom för att dela ut julklappar (julklappsbyte) och låta alla barnen sitta i knäet! Mycket trevlig kväll :)









I min julklapp låg en förpackning Pamol (tror att det är den från reklamen med en dansk man som sitter och ojar sig på en fotbollsplan) 

Då vet man att snart är det jul

Näst sista dagen i skolan imorgon innan jul! Ville skriva jullov men egentligen har vi inte lov förrän vecka 3. Tentan kommer i början av januari och under jul är tanken att vi ska plugga.

Idag hade vi julkonsert med kören. Det gick jättebra! Jag och tre andra tjejer sjöng en låt som heter "frid på jord" och den blev så vacker :) efteråt var det en kille som kom fram till mig och sa att låten vi sjöng var jättefin och att han hade hört just min röst och tyckt att den lät väldigt bra :) Han gjorde min dag! Sen fick vi en julstjärna (blomman återigen, för den heter väl det?) av våran körledare.  

Imorgon är det inte bara redovisning av sista fallet utan också julmiddag på kvällen. Det ser jag verkligen fram emot! Vi i kören ska sjunga några jullåtar då också.  

Lucia

Hela morgonen och förmiddagen har vi (ett gäng tandläkar K1:or) lussat på skolan. Vi började i aulan kl 7,30 och gick sedan runt till alla avdelningar och sjöng en massa jullåtar. När vi hade varit runt överallt på skolan kom vi på den smarta idén att sjunga i den nya citytunneln som har en station precis utanför skolans entre. Sagt och gjort, vi tog oss ned för alla rulltrappor sjungandes och gick längs hela perrongen. Folk verkade uppskatta det i alla fall :P Första gången jag var nere i tunneln. Den är riktigt snygg. Nu behöver min hals vila för på torsdag är den julkonsert med kören :)










Mikaelas aka lucias bilder :)

Smörgåsbordinlägg

Här kommer ett väldigt blandat inlägg med saker jag har tänkt skriva och lägga in men inte gjort:

Som svensk börjar jag gärna med vädret; +4,9 grader och snart kan de klippa gräset igen, som de gjorde i november.

Så att ni (som inte redan har fått reda på det) inte ska gå och funder över hur det gick i pepparkakshustävlingen längre. Här kommer svaret:

  

Vi har utnytjat en varsin lunch på restaurangen. Det blev couscous med kyckling och grönsaker, verkligen jättegott var det. En och en halv lunch kvar av vinsten :)

Ni måste få se några bilder från dammiddagen (med tema "tunnel") också:

                  

Killarna hade fixat skolan hur snygg som helst. Det kändes som att man gick i en tunnel när de hade satt upp mörka lakan i korridorer och trappor. Spex med mycket (läs; MYCKET) naket :P Synd på äcklig mat men annars en toppenkväll!






Skolkortet

Haha, blev just taggad på en bild på facebook! Klassfotobilden :) Hade inte sett den än. Dock är det typ 20 pers som inte är med på bilden. Så snygga vi är ^^


Elins bild


501:a inlägget

Har blivit sjuuuk :( Ont i halsen men förkylningen kom på en gång så är ganska säker på att det är en "vanlig" förkylning.

Sitter och tittar på nobelprisutdelningen. Kul att höra vad de fått pris för (speciellt vetenskapspriserna) men annars är det ganska segt.

Ikväll blir det Idolfinal nedbäddad i sängen. Mysigt. Ska bara ta det lugnt i helgen. Kanske julklappsshoppa lite om jag känner mig bättre imorgon eller på söndag.

En vecka kvar!!!

Stenhårt

Jag tvingade mg upp klockan nio i imorse och tog mig till F&S. Pulsmedelpasset leddes av ingen mindre än Niklas Sten Hård. På riktigt alltså. Gillade passet, han körde stenhårda (^^) låtar som man blev aspeppad av.

Ikväll blir det dammiddag :)

Tandvårdshögskolan i pepparkaka







Hoppas på vinst med detta hus :)


Bildregn


På begäran: Mitt julfönster med stjärna, julgran och julstjärna (blomman alltså)

Här var vi ute och åkte sopsäck nedför backarna!

Några bilder från köpenhamn :) Philip, Johan, Emil och Julia

Jag och en ganska lång kille

Julmarknad i Nyhavn

Det kom en parad med en massa gamla (och nya) utryckningsfordon och tomtar

Nyhavn

En tomte med nackspärr inne på Tivoli

Jul på Tivoli

Tivoli

Tivoli