min lediga dag

Så skönt med en ledig dag som dessutom var ca 27 grader varm. Var med mor, far och syrran på Ängsö och badade och solade. Trodde inte att jag brände mig men nu efteråt såg jag att ryggen har blivit lite bränd.

På kvällen drog jag ned till Löga och spelade beach med Vivi och ett gäng volleyspelare från västerås och kolbäck. Gick sämre än jag hade hoppats men kommer väl in i det om jag fortsätter. Båda knäna är nu uppskrapade. Fattar inte hur jag lyckas.  


ett dygn

Hej!

Denna helg (lördag och söndag) har jag jobbat ungefär 24 timmar. Nu är jag hur trött som helst. Imorgon går jag kväll så äntligen sovmorgon!

Godnatt 

Jag behöver också klaga

Blir så trött och arg! Är en fittgubbe (ursäkta mitt språk men finns inget bättre ord) på jobbet som tycker om att klaga på vikarier. Han har haft detta jobb i alldeles för många år och antagligen kommer han att vara kvar alldeles för många år till. Hade lust att fråga om han minns sin första dag någonsin inom hemtjänsten men det gör han säkert ändå inte. Han sitter där och flinar (tänk er fulaste killen) och påstår att vi bara skulle ha skitit i att gå till vissa o.s.v. In my ass. Vi gör så gott vi kan och det är knappast vårat fel om det är lagt för mycket jobb på oss och om det dessutom inte finns någon att fråga om hjälp. Nej, om vi nu är så hemska och dåliga, varför gör du inte bara jobbet själv fittgubbe?

Jobb

Jag är så sjukt trött! Ska ta en dusch och sen sova. Kvällspasset igår var inte kul och jag har ingen lust att prata om det. Idag gick det mycket bättre men då hade jag en jättelätt rad också. Känner att kvällarna kommer bli värst helt klart. Imorgon går jag samma som idag och sen på onsdag är jag ledig! Yey. Helgen kommer inte bli kul. Stå ut. 

8 veckor

Idag och åtta veckor framöver är det jobb som gäller. Inte jättetaggad men blir rätt segt att bara sitta hemma. + alla pengar jag kommer sitta på sen.

Är ressugen. Skulle så gärna åka runt i kanske Asien i en sådär 2-3 månader. Hoppas det kan få plats i schemat någon gång.

Fredags med mitt hjärta

Kvällen började med tacos hos Elsa. Det blev modern dans till elorgel och lite öl och cider!



Vi tog oss till Tabazco där vi blev serverade av EMD Mattias släkting.



Blev även bjudna på en varsin öl för att vi är så snygga (säger vi)



Få se en sexy pose sa random kille



Min framtida man (som är australiensare) valde den perfekta ölen för mig. Perfect match! Han såg att det "bara" var 4,7% alkohol och påstod att jag aldrig skulle bli full. Därför tyckte jag att jag skulle få den lite billigare men istället fick jag ett whiskeyglas på köpet. Det står nu som en trofé på mitt skrivbord!

What a night.

Malmö

Malmö imorgon och jag är nervös :(

lås fönstret på B&B

I fredags blev det Bill och Bob med Elsa. Där träffade vi på ett antal kända ansikten, fler okända och några stycken med mössor. Mycket folk var det i alla fall. Kom hem totalt genomblöt.

Igår åts det grillat med familjen och en sisådär 10 vänner till familjen. Mycket trevligt. Åkte till Elsa och spelade spel och moffa chips.

Idag: 5 km i skogen - check


Freedom

Har gått tre introdagar på jobbet nu. Är helt klart bättre än förra stället men jag vet inte riktigt hur jag ska hitta runt till personerna jag ska hjälpa. En adress och sen ska jag hitta dit? eeh.. GPS? Äh, det löser sig. De (flesta) gamla är jättegulliga och inga problem att hjälpa alls. På kvällen är det dessutom mest medicin, fixa lite mat och sitta och prata/se lite på tv. Ska nog fixa det.

Nu: 10 dagars ledighet!!     

Helg

Fanns inte så många bra bilder från helgen men här kommer en i alla fall.




Imorgon ska jag gå min fösta introduktionsdag på jobbet. Scary. Är dock bara 4 timmar.

Sjukt volleybollsugen idag. Nu är Vivi in town så då blir det massa beach hoppas jag :D


Jobbschema

Fått mitt schema för sommaren :) Ser helt okej ut. På måndag, onsdag och torsdag ska jag gå introduktion men börjar inte "på riktigt" förrän måndagen den 21 juni. Så lite semester får jag. Hoppas jobbet är bättre än på Oxbacken. Jag tror det men man vet aldrig. Vore så härligt om man gick till jobbet och såg fram emot dagen. Inga ångestmoment what so ever utan bara såg fram emot att träffa personerna man hjälper och ha en bra dag. Önskar att det blir så!  

Fail

Här skulle jag leka snäll syster och baka chokladrutor till min bror på hans födelsedag. Vad händer? Kakan står där inne i ugnen och blir fin. Tar ut den och när jag ska vända den upptäcker jag att den är helt bränd i botten!? Fan! Har aldrig hänt förrut och nu orkar jag inte göra en ny. Glasyren som jag gjorde under tiden kakan stod i ugnen står nu i kylskåpet och väntar på att få smetas ut på en chokladkaka. Typiskt.  

GRATTIS BROR!!


2 juni 2010

Sol, jympa, sova i boken och tv är vad jag har ägnat mig åt idag. Plugga? Har ju hela morgondagen på mig..?


Malmö?

Fick besked från tandläkarutbildningen i Malmö idag. Testerna gick tydligen lika bra som det kändes för jag ska på intervju och två veckor. Som vanligt har jag inga höga förhoppningar men jag ska verkligen göra allt jag kan för att övertyga de om att jag förtjänar en plats. Kommer jag inte in är jag i alla fall en intervjuerfarenhet rikare och den typen av erfarenhet behöver jag. Blir jämt så nervös och har svårt att få fram det jag vill säga när jag väl sitter där. Det blir bättre och förhoppningsvis är det bra redan nu :)   

Kollade bakåt i tiden och inser att jag aldrig berättade om testerna i Malmö. Kan dra lite kort hur de såg ut. Min grupp hade tur och fick gå en rundvandring direkt på morgonen innan testerna började medan de andra körde igång direkt. Vi fick se hur det såg ut där de tar emot sina patienter och tydligen får de egna patienter redan på termin 2. Var väldigt inspirerande att gå runt där och kolla. Det var två tjejer som gick termin 2 som berättade hur det var att gå på skolan och svarade på frågor.

Sedan var det våran tur att göra det praktiska testet. Framför oss stod en varsin tandläkarborr, cylinderformat plexiglas och två modeller på tänder. Vi skulle alltså borra i plexiglaset och skapa samma form som den ena "tanden". En timme hade vi på oss och åh vad kul det var :D haha, värsta kreativ kände jag mig, även om jag bara skulle efterlikna en modell. 

Teoretiska testet bestod av fyra delar (om jag inte minns fel). Första delen fick man en tidningsrubrik/påstående och skulle kommentera den med ett par meningar. De ville helt enkelt se vad man har för värderingar och vad man är för person. Andra delen skulle man se olika figurer, sedan fick man se de utplattade och säga vilket hörn som passade vart. Tredje var liknande det andra fast man fick platta figurer och skulle säga hur de såg ut ihopsatta.. typ.. svårt att förklara. Sista var typiskt IQ test. Vilket mönster passar in. Ibland stod det helt still i huvudet men på de flesta såg jag vilken som passade.

Yes.. så var det.